вівторок, 18 вересня 2012 06:30

Двоє телят упали в яму зі смолою

Автор: фото надане Володимиром Стусом
  Рятувальник Володимир Сус і власник телят Володимир Гаврилюк дві години діставали тварин з ями зі смолою біля селища Браїлів на Вінниччині. На них було до 20 кілограмів речовини
Рятувальник Володимир Сус і власник телят Володимир Гаврилюк дві години діставали тварин з ями зі смолою біля селища Браїлів на Вінниччині. На них було до 20 кілограмів речовини

11 вересня близько 16.30 на полі біля селища Браїлів Жмеринського району Вінницької області двоє піврічних телят провалилися в яму зі смолою.

— Вони паслися на території колишнього асфальтного заводу, який не обгороджений, — розповідає власник тварин 50-річний Василь Гаврилюк. — Потім побачив як пішли у сторону грушки. Ідуть по полі й тут бац — їх не стало. Я кинувся, дивлюся, а вони в ямі зі смолою.

Яма на території заводу нічим не була прикрита, на сонці смола нагрілась і розплавилася.

— Її глибина десь метр двадцять. Телята там погрузли до половини. Я спробував їх витягнути сам. Та де там, вони навіть не ворохнулися. Подзвонив у МНС, а сам поїхав за тросами.

Еменесники зі Жмеринського підрозділу надзвичайних ситуацій прибули за 20 хв.

— Доки чекали рятувальників, пробували підважити телят самі, палками. Потім ще покликав знайомих на допомогу. Але так тварин з ями і не зрушили, — додає Василь Гаврилюк.

Телят зі смоли витягували 2 год.

— Приїхали, а в них тільки голови з ями стирчать, — каже 35-річний Володимир Стус, провідний фахівець служби цивільного захисту в Жмеринці. — Ревуть! Одна теличка стала голову донизу опускати, у смолу. То робочий побіг за гіллякою, підтримував її, щоб не задихнулася. Перекидаємо їх із боку на бік, підв'язуємо за роги. А з другого боку не можемо підняти. То наш водій Сергій Іванов за хвоста вхопив. Теличка реве, а що робити, як по-другому не получається? І за вуха, і за роги тягнули. Вони ще маленькі, неудобно було. Замастили собі всі руки смолою, бензином потім єлє відтерли.

Перше теля поклали біля ями. Присипали землею між ніг, щоб смола не загусла. Доки тягнули іншу тварину, воно не вставало. Потім зіп'ялося.

— Смола з нього стала спадати, я ще трохи зчистив. Кілограм 20 прилипло на кожному. А друге так і не встало, — каже Василь Гаврилюк. — Прийшлося його зарізати. А на наступний день і друге зарізали. Та смола в'їлася в шкуру, що нічим її не віддереш. І бензин не допоміг. Вирішили не мучити тварину. Вона все одно не могла би нормально жити. А м'ясо і всі внутрєнності були чистими, хорошими. Залишили все собі, у холодильник поклали. Шкури викинули.

Зараз ви читаєте новину «Двоє телят упали в яму зі смолою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути