пʼятниця, 19 серпня 2011 00:45

"Депутати роблять із Тимошенко напівбога"

— Юлія Тимошенко страждає як об'єкт політичної розправи. Але вона знає, на що йде, бо політична боротьба без жертви неможлива. Проте неправильно перетворювати цю ситуацію на фарс і безумство, — коментує віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович, 62 роки. — Луцькі депутати за життя роблять із Тимошенко напівбога. Це не те, що треба робити.

Замість реакції на політичний виклик вони грубо змішують політичний і символічний жанри. Ми продовжуємо бавитися в перетягування ковдри. Кожна частинка України намагається утвердити свою правду через пересмикування, навіть через її нав'язування. Це від невправності та політичної недосвідченості.

Кого увічнили за життя

Віктор Янукович. Риболовецьке судно на честь новообраного президента України торік назвав уродженець Харківщини, судновласник Володимир Кузьменко. "Віктор Янукович" ходить у Японському морі. Власник судна живе й працює в Японії.

Віктор Ющенко. Іменем третього президента України названа головна вулиця селища Батурин Бахмацького району Чернігівської області. Сесія селищної ради ухвалила це рішення 2007 року.

Леонід Кучма. Вулицю на честь екс-глави держави назвали на його батьківщині в селі Чайкине Новгород-Сіверського району Чернігівщини.

Сергій Ківалов. Пам'ятник нардепу-"регіоналу", екс-голові Центрвиборчкому встановили 2007 року перед входом до Одеського міжнародного гуманітарного університету — як одному з його засновників.

Леонід Каденюк. Школу на честь першого космонавта України назвали в його рідному селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області.

Сергій Бубка. Пам'ятник олімпійському чемпіону й голові Національного олімпійського комітету встановили 1999-го в Донецьку біля регіонального спортивного комплексу "Олімпійський".

Тарас Парій. Теплохід ПТ-50 на Тернопільському ставі назвали на честь його капітана 75-річного Тараса Парія два місяці тому. Він став ініціатором реконструкції судна, яке іржавіло без дії 14 років.

Йосип Кобзон. Пам'ятник російському співаку вісім років стоїть у Донецьку на вул. Челюскінців. Донеччина — батьківщина Кобзона.

 

Зараз ви читаєте новину «"Депутати роблять із Тимошенко напівбога"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути