вівторок, 24 травня 2016 00:05

Бензин подорожчав на дві гривні

Із 20 травня літр бензину на заправках подорожчав на 2 грн. А-95 коштує від 18,35 до 24,09 грн, А-92 — до 23,09 грн. Таке зростання може бути змовою продавців палива, каже прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

— Дивно, але на деяких заправках ціни піднялися майже одночасно. Це має ознаки змови щодо регулювання цін на бензин, — говорить Гройсман.

— Змови не було. Ціни зростали з різними темпами, — розповідає 44-річний Геннадій Рябцев, заступник директора науково-технічного центру "Психея". — На заправках, що торгують імпортним пальним, бензин подорожчав через зростання вартості закордонних нафтопродуктів. А от чому подорожчав український бензин — сказати важко. Бо він виробляється з вітчизняних нафтопродуктів.

Найближчими тижнями бензин не дорожчатиме, додає експерт.

— Бо в автозаправників можуть упасти обсяги продажу. Для них це набагато гірше, ніж торгівля з мінімальною націнкою. Підтягнуться ціни на найдешевших заправ­ках, які нині продають пальне на 3–4 гривні дешевше, ніж великі ­мережі.

Зараз ви читаєте новину «Бензин подорожчав на дві гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути