пʼятниця, 22 січня 2016 05:40

Артур Мухін прийняв пологи в дружини

— Не встигли, бо застряли в заметі. Приїхали — а дитятко вже в мами між ногами лежить. Мені осталося тільки пуповину перерізати, — каже 59-річна Людмила Крикля, фельдшер швидкої допомоги в селищі Нові Санжари на Полтавщині.

18 січня в селі Ливенське, що за 40 км від райцентру, 34-річна Валентина Лисоконь вдома народила дівчинку. Через замети лікарі не змогли приїхати вчасно. Пологи приймав 46-річний Артур Мухін, цивільний чоловік Валентини.

— Ложились спать уже. А у нее живот заболел. В туалет захотелось. Пошла на тазик — воды отошли, — розповідає Артур. — Я швиденько лікарів набрав, але кілька разів потрапляв у Дніпропетровську область. Ледь до полтавських додзвонився. Валю на диван поклав, а сам пішов розчищати сніг у дворі: щоб у разі чого виїхати своєю машиною. Копав-копав, а воно ще більше мете. Забіг подивитися на жінку. А в неї вже перейми почалися. У хаті була ще моя матір. Постелили з нею клейонку, простирадла, ганчірок чистих наготували. Через годину почала з'являтися голова дитинки. Я її взяв руками, обережно тримав. Тоді плечики пішли. Пуповину не ризикнув різати.

"Швидка" їхала годину. Забрали подружжя з новонародженою до лікарні. За селом потрапили в перемет. Викликали рятувальників із пожежною машиною.

— Чекали їх годину. В салоні було тепло. Жінка лежала на носилках, поруч неї був чоловік. А я з немовлям сіла біля водія. Притиснула дівчинку до грудей, закутала в одіяло, — згадує Людмила Вікторівна.

— Добирались годину. Постійно були на телефонному зв'язку з фельдшером. Пожежна прокладала дорогу, а "швидка" їхала позаду. На під'їзді до Нових Санжар було розчищено, тому вони нас обігнали і помчали до лікарні, — говорить рятувальник 22-річний В'ячеслав Лаврик.

Валентина з Артуром назвали доньку Христиною, бо народилася на Водохреще.

19 січня близько п'ятої ранку в жительки селища Ятранівка Уманського району Черкащини почалися пологи. "Швидка", яка виїхала на виклик, застряла в заметі. На допомогу рушили рятувальники.

— Попросили трактор МТЗ з автозаправки. Ним доправили лікаря до породіллі. У цей час витягли "швидку" зі снігу та розчистили дорогу. Допомогли дістатися до будинку, де мешкає жінка. Забрали її до пологового відділення, — розповідають рятувальники.

О 9.30 народився хлопчик.

Зараз ви читаєте новину «Артур Мухін прийняв пологи в дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути