четвер, 01 листопада 2012 12:00

За 240 грн на день можна відвідати райський острів Сікуаі
12

Фото: Фото: Марія Шайдрова

"Баунті" пляжі — такими називають морські береги з білим піском, пальмами та теплою, прозорою водою. Я вважала, що таких не існує, допоки мені не довелось побачити ці краєвиди власними очима.

Цього літа я проходила волонтерську практику в західній частині острова Суматра, Індонезія. Ця країна має 17 000 островів, кожен з яких є унікальним.

Одного разу, мої друзі запропонували попливти на приватний острів Сікуаі, який знаходиться за годину подорожі океаном від нашого міста. З того моменту почалось моє знайомство зі справжнім раєм.

Сікуаі - це приватний острів, який обладнаний для відпочинку. Тут є досить дорогі котеджи та ресторан. Але можливі й поїздки тільки на один день - цього вистачає, адже острів невеликий. Його обійти можна за 40 хвилин. Прозора вода, незабутній підводний світ: корали та кокосові пальми. Також, можна відпочити в гамаку та попити кокосове молоко.

Для того, щоб туди дістатись потрібно замовити подорож і відправитись з річного вокзалу м. Паданг (Індонезія). Коштує дорога, обід та перебування на острові один день приблизно 240 грн (250 000 рупій).

Невеликий Острів Pagang є ще гарнішим за перший, про нього мало кому відомо. І коли ми там побували, то, окрім нас, на всьому острові були дві американські та одна австралійська сім'ї. Там немає шикарних котеджів та сервісу. Він й досі трохи "незайманий". Але зупинитись де там знайдеться. Маленькі хатиночки навпроти океану. Коли б моя воля, то я б звідти не виїжджала.

Острів Чарачок знаходиться зовсім недалеко від міста Пайнан: 2 години від столиці провінції Західної Суматри — Падангу. Для того, щоб до нього доплисти, потрібно двадцять хвилин. Це дешево. Цей невеличкий острів не є шикарним, але його оточує міст та навіть невеликий павільйон посеред океану. До павільйону потрібно добиратись тільки під час відливу, коли вода зникає. Також, це місце особливе тим, що біля нього розташовані так звані "пайнанські схили", з вершини яких можна побачити неймовірну океанську панораму та невеличке рибацьке селище.

Зараз ви читаєте новину «За 240 грн на день можна відвідати райський острів Сікуаі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути