пʼятниця, 08 травня 2015 17:36

У Сингапурі є мости для тварин, що живуть у джунглях
2

Сингапур — це дорога, але дуже розвинена країна. За житло доведеться заплатити $2-3 тис. на місяць. Наприклад, у Індонезії таке саме можна зняти за $100, розповідає мандрівник Богдан Логвиненко. Побував більш ніж у 40 країнах. Подорожує автостопом. Возить туристів до Південно-Східної Азії.

"Тут усе найкраще у світі - метро, зоопарк, один із найбільших портів. Там немає корисних копалин, вони нічого не добувають і не виробляють — лише переробляють. Практично все імпортують з Малайзії, навіть воду. Продаж землі зараз обмежений, але щороку на 10-20% зростає вартість одного квадратного метра землі. Нерухомість — це дорого, але туди вигідно вкладати, - говорить Богдан. - Тут — надзвичайно дорога медицина, страховка. Наприклад, зробити перев'язку в дешевому госпіталі мені коштувало 80 доларів. Сингапур — сьома країна в світі за рівнем ВВП. Кожен житель — військовозобов'язаний. І чоловіки, і жінки".

"Говорять у Сингапурі англійською, малайзійською, китайською, тамільською мовами. Англійська тут незвичайна. Це такий собі "сингліш" — неофіційний сингапурський варіант мови. Тому зрозуміти важкувато.

У тутешньому порту зупиняється кожне десяте судно. Кожні 90 секунд в аеропорту відбуваються польоти. Він пропускає 120 тисяч пасажирів на день. Взагалі, сингапурський аеропорт — унікальне явище. Тут можна жити. Для цього є все. Безкоштовні душові, інтернет-зали, туалети, готелі, басейн за $6 чи $7, є свої сади, де можна прогулятися.

Сингапур від сусідньої Індонезії, яка у двох годинах польоту, відрізняє турбота про екологію і тварин. Навколо урбаністичних пейзажів — джунглі, куди заборонений вхід. Для тварин є спеціальні мости, по яких вони можуть переходити з одної частини джунглів у іншу. Тамтешній зоопарк — це і є фактично відкриті джунглі, природна атмосфера. Звірі там виглядають щасливими".

Зараз ви читаєте новину «У Сингапурі є мости для тварин, що живуть у джунглях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути