вівторок, 04 жовтня 2011 14:18

У Данії літрова пляшка кока-коли коштує 50 гривень
11

Зараз на території великого Копенгагена проживає понад 1 млн. 800 тис осіб

"Треба брати з собою як мінімум $ 500 на людину, аби тиждень там прожити. У Данії все дороге, навіть вода, - каже киянин Максим Данилюк, який тиждень відпочивав у Копенгагені, столиці Данії. - Літрова пляшка кока-коли коштує у магазині 35 крон — це трохи більше 50 гривень. За палку салямі доведеться викласти 100 крон. Але для даків то недорого. У скандинавців найвищі в Європі зарплати. Вони по 15–20 тисяч крон отримують в місяць".

За 1 долар в обмінниках дають 5 данських крон, за євро — 7,4. Обмінники працюють на всіх станціях.

"По ресторанах не ходив, бо все дороге. За вечерю на двох доведеться віддати тисячу данських крон — 1600 гривень. Даки дуже люблять горілку, але розбавляють її із соком у відношенні один до п'яти. На обід і вечерю п'ють пиво і густий кисіль зі смородини. Люблять запечену свинину з яблуками і сало з овочами".

Ночував у хостелі. За місце у 3-місній кімнаті за ніч платив 50 євро.

"Це один з найдешевших хостелів. Знаходиться у центрі Копенгагена. На сніданок давали багато м'ясних нарізок, молочні каші і фрукти".

Під час екскурсії Копенгагеном радить відвідати будинок данського парламенту, палац королеви Маргарет, Мармурову церкву і статую Русалочки.

Зараз ви читаєте новину «У Данії літрова пляшка кока-коли коштує 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути