субота, 29 червня 2013 13:12

У центрі Шарм-ель-Шейха супермаркети називають "У нас не чіпляються"
10

Фото: Фото: Наталія Шестопал

Шарм-ель-Шейх - місто-курорт в Єгипті на південному краю Синайського півострова на узбережжі Червоного моря Єгипетської рів'єри.

Центр міста Шерм-ель-Шейха має назву Наама-Бей. На неофіційній головній вулиці побудовані лише супермаркети, лавки, дискотеки, вуличні кафе та ресторани. Араби постійно досить нав'язливо пропонують щось купити. Ввечері у центрі скупчення народу і дуже шумно. Торгаші зазивають "футболка за 2 долари", "магніти 10 штук за 1 долар", "у нас не чіпляються", "найбільш культурна лавка". Кажуть: "можна одне питання? Чому ти такий сумний?", "зайди тільки подивись".

Місцеві лавки та супермаркети називають російською "Екскурсії", "Не чіпляються", "Супермаркет", "Папірус", "Гена і Чебурашка".

У місті скрізь пропонують купити масла, папірус, магніти, залізні статуетки, кальяни, тютюн, гашиш. Ціни не фіксовані. У Єгипті завжди торгуються. Все можна купити майже в половину дешевше, ніж пропонують.

Ціни. Десятиденний відпочинок у п'ятизірковому готелі "Шарм Гранд Плаза" обійшовся у 1 500 доларів на двох. Політ до Шарм-ель-Шейху від Жулян чи Борисполя займає 3,5 години.

Екскурсії. За 20-30 доларів з людини запропонують поїздити дві години на квадрациклах по пустелі. За ці гроші вам покажуть старий, закинутий театр, заїдете у місце де буде ехо, заведуть у гості до бедуїнів, подарують арафатки.

За 40 доларів вам запропонують екскурсію на яхті на острів Тиран з зупинкою у Голубій лагуні. До цієї екскурсії входить занурення у аквалангах на вісім метрів. На острові Тиран є старий затонулий російський корабель.

За 35 доларів можете поїхати годину на підводному кораблі "Субмаріна" або "Батіскаф", який занурюється під воду на 3-5 метрів.

Зняти для себе яхту на цілий день можна за 600 доларів.

Повітря. В порівнянні з Україною у Єгипті відрізняється повітря. Воно сухе і там постійно вітер. Їх 33 градуси у червні відчувається, як наші 27. Араби починаються працювати з 5-6 години ранку, о 7 ранку там вже світить яскраве сонце. О 19.00 годинні у червні там вже темно. Проте базари працюють до півночі.

Пам'ятки. У місті Шарм-ель-Шейх є пам'ятники динозаврів, при кафе статуї давньоєгипетського фараону Тутанхамона, піраміди.

Ставлення до жінок. Жінки у місті носять нікаб чорного кольору, чоловіки одягають галабея білого кольору чи бежевого. У слід жінок-туристок у звичайному одязі араби часто кричать"Яка гарна дівчина", "Скільки верблюдів віддаси?". Без чоловіків краще у місто не виходити, араби досить нав'язливі.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Шарм-ель-Шейха супермаркети називають "У нас не чіпляються"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути