четвер, 29 вересня 2011 11:28

"Свиняча нога – це бомба". Що варто їсти у Празі

У Чехії туристи п'ють пиво. Воно дешеве, продають його навіть у місцевих Макдональдсах. До нього традиційно замовляють свинину, картоплю і капусту.

23-річний Степан Вітвіцький їздить до Праги приблизно раз на три місяці. Має там рідну сестру. Хлопець каже, що знає багато дешевих ресторанчиків, де можна спробувати національну кухню.

"У деяких генделиках до пива нічого немає, окрім нарізок мясних та ковбас. Але у більшості ресторанів можна ситно поїсти. Місцеві та гості міста справді п'ють багато пива. У ресторанах майже немає столика, де б не стояли повні кухлі. Дуже рідко хтось замовляє рибу. Усі – червоне м'ясо, смажені ковбачи. Популярні також індичка та качка. Їх приправляють різними прянощами, раджу спробувати".

Традиційні чеські страви - свиняча нога, яловича вирізка з вершками та брусницею, гострий яловичий гуляш, смажений сир, картопляні й хлібні кнедлики. Їх поливають різними соусами.

"Свиняча нога – це бомба. Якщо її не спробували – у Празі не були. Не знаю, як її готують, але вона зовсім не жирна і наче запечена ізсередини. Таке враження, що її вивертають, припікають і знову загортають. Всередньому обід у ресторані обійдеться у 100-200 крон. Порції дуже велиці. Ти замовляєш гарнір, а тобі до нього приносять ще багато зелені, капусти зеленої та червоної"

Степан радить спробувати місцеві млинці. Їх начиняють усім, чим тільки можна. Особливо смачні шоколадні, политі свіжозвареною карамеллю.

"Моя улюблена страва - гуляшевий суп у ресторані Страговського монастиря. Суп подають не в тарілці, а у буханці хліба. Його висушують і він не намокає від рідини. Але все ж краще їсти швидко."

Обов'язково слід відвідати винарні. У цих закладах подають вина різних сортів з усього світу.

"Інших алкогольних напоїв не порекомендую, бо їх просто немає. Кава і чаї у Празі звичайні"

Щоб не переплачувати двічі, а той тричі, треба їсти на території за Прагою-1. Найдешевше – в районі Жижков (Прага-3). Звичайними празькими сосисками можна перекусити просто на вулиці. Їх смажать просто неба.

Чайові, як у нас – 5-10 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «"Свиняча нога – це бомба". Що варто їсти у Празі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути