понеділок, 30 грудня 2013 21:49

Різдвяний Відень дивує розкішшю і яскравими прикрасами
6

Фото: Фото надане Надією Ковш

Столицю Австрії Відень щороку на різдвяно-новорічні свята відвідують сотні тисяч туристів. Із грудня і до середини січня стародавнє місто нагадує казкове містечко із тисячами яскравих вогників, пахне глінтвейном та солодкою ватою. На зимові свята влада міста дбає, аби воно було привабливе для туристів.

Львів'янка Надія Ковш святкувала католицьке Різдво у Відні.

"Це найкращий час для відвідування Австрії. Можна побути у Відні, а потім поїхати в Альпи на лижі. Після відвідування усім добре знайомих архітектурних пам'яток, треба йти в центр міста. Він перетворюється на Різдвяну казку. Біля ратуші встановили 28 метрову ялинку, прикрашену майже тисячею світлодіодних ламп. На Різдвяному Ринку розмістили більше 150 павільйонів, які працюють щодня. Можна скуштувати глінтвейн або яблучний пунш, віденські ковбаски, іриски і льодяники. Дітям дуже подобаються яблука в яскравій карамелі, шоколад. Але коштує це все не надто дешево - глінтвейн від 5 євро, солодощі від 2 євро за найменшу цукерочку", - каже Надія Ковш.

Львів'янка радить відвідати зимовий парк Пратерс. Там є найстаріше у світі колесо огляду. А також перший в Європі віденський зоопарк.

"У ресторанчиках обов'язково скуштуйте віденський шніцель - це велика теляча відбивна в клярі. Подається з салатом або картоплею фрі. На перше - віденський гуляш, тафельшпіц - тушковане яловиче філе, бакхун - печена курка. Також спробуйте кайзершмарен - омлет з родзинками і корицею. А на десерт - знаменитий віденський штрудель - яблучний пиріг. І звісно - віденську каву", - радить дівчина.

Увечері можна відвідати Віденський оперний театр. На Різдвяні свята там особлива програма, яка складається з творів Ліста, Штрауса, Бетховена. Знаменитий оркестр дає 17 січня різдвяний концерт.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяний Відень дивує розкішшю і яскравими прикрасами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути