понеділок, 01 серпня 2016 16:39

"Поліцейські дістали зброю і почали вимагати $615"

"В бразильському місті Ріо-де-Жанейро кожен пасажир таксі платить повну вартість проїзду", - розповідає мандрівник і блогер Сергій Вінський.

Із 5 по 21 серпня Літні Олімпійські Ігри вперше відбудуться у Південній Америці. Столицею Олімпіади стане Ріо-де-Жанейро. Як туристу поводитися в Ріо, аби не втрапити у халепу, продовжує радити Сергій Вінський.


ТРАНСПОРТ
Не хочете світити на пляжі синцями не сідайте в місцеві автобуси. У Ріо-де-Жанейро це найскаженіший транспорт. Якщо вже випало їхати місцевим "онібусом", тримайтеся за поручні всіма кінцівками. Краще користуватися метро і таксі. У першому діють картки на кількість поїздок. А таксі в Ріо - буквально кожна друга машина. Відчинивши дверцята, одразу запитуйте: "За лічильником?" - "Meter?" І переконайтеся, що вдень вас повезуть за тарифом "1", а не за нічним, що в двічі вищий. Важлива особливість: що більше пасажирів у таксі, то воно дорожче. Бо кожен платить за проїзд повну вартість.

 
Автобуси у Ріо-де-Жанейро


БЕЗПЕКА
Уночі центром міста краще не гуляти. Немає гарантій, якщо навколо є люди, то нічого не станеться. Вулицею пересувайтеся тільки в таксі. Дорогі камери та айфони не тримайте на виду. Це не стосується туристичних місць, куди ви йдете за квитком. Наприклад, у Ботанічному саду чи біля пам'ятника Ісусу Христу техніку використовуйте сповна.
Якщо є можливість залишити рюкзак у номері, скористайтеся. У хлопчиків-злодюжок розігрується фантазія: що ж у цьому заплічнику?
Одна з найнебезпечніших вулиць у Ріо - Авеніда Атлантика. Там розташована відома серед туристів дискотека Help. Тут збираються 90% жінок, щоб розважатися з немісцевими. Довкола закладу тиняються "гастролери" - можуть приставити ножа чи пістолет до горла, за 5-10 секунд обмацають кишені і втечуть.
Поліція недружня до туристів. Уникайте контактів із нею. Корумпована. В будь-якій ситуації буде намагатися "розвести" на гроші, а не захищати ваші інтереси. Турист-новачок, який не знає місцевих законів і не говорить португальською, - легка здобич.
Нещодавно в Ріо новозеландського спортсмена Джейсона Лі, який їхав за кермом авто, зупинили поліцейські. Дістали зброю і почали вимагати 615 доларів. У готелі Джейсон викликав поліцію - і на його подив, приїхали ті ж самі правоохоронці.

 
"Фавели" - нетрі Ріо


ЇЖА
Не скуштувати у Бразилії м'ясця - злочин. Обов'язково відвідайте шураскарію, де його готують на вугіллі. Заклад торгує per kilo - "на кілограми". Отримуєте номерок, і накладаєте собі закусок. За спеціальним прилавком готують м'ясо - кілька сортів яловичини, курятину, сосиски, баранину. Тицяєте пальцем на вподобане і кухар ріже вам його просто в тарілку. Зважуєте окремо тарілку із закусками і тарілку з м'ясом. Показуєте номерок і сідаєте за стіл. В офіціантки замовляєте напої: вода, пиво, кайпірінья - коктейль на основі рому з лаймом та льодом. Головна хитрість таких закладів: уся їжа повинна викликати швидке насичення і спрагу, щоб замовляли більше випивки.
Я беру тільки найдорожчу закуску - устриці або філе тунця - і пляшку води. Ніякого алкоголю - я прийшов розорити заклад.

Необхідно хоча б раз спробувати бразильського рому - кошасу. Буває різного ступеня витримки, кольору і смаку. Білий ром годиться тільки в коктейлі.

 
"Шураскарії" - ресторани, де готують м'ясо на вугіллі
Зараз ви читаєте новину «"Поліцейські дістали зброю і почали вимагати $615"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути