Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2012 13:37

На гору Тотоху йдуть, щоб відновити біополе та зцілитися від хвороб
6

На горі стоїть камінь із вибитими літерами MR, що означають "владика вогню"
Фото: Фото: Світлана Корженко
Після відвідин гори - енергія б'є через край
Пам'ятник загиблим чоловікам

Село Медвин — найвідоміше в Богуславському районі на Кивщині. Тут знаходить гора Тотоха. Її називають одним із "пупів Землі". За енергетикою її порівнюють з Алтаєм, Байкалом і Тибетом.

Медвин знаходиться за 30 км від районного центру. У центрі села треба звернути праворуч і заасфальтованою дорогою проїхати 2 км. Перед горою табличка з написом: "Скіфське городище. Охороняється державою". На гору ведуть видовбані в землі сходи.

"На вершині Тотохи циркулює величезний потік позитивної енергії. Тут людина може відновити своє біополе і енергетичні структури. Піднятися на гору приїздять люди з усіх куточків України. Навіть іноземці бувають. Знімають в місцевих кімнати і щодня на гору лізуть", - розповів кореспонденту Gazeta.ua місцевий житель Олексій Даценко.

На горі стоїть камінь із вибитими літерами MR, що означають "владика вогню". Поряд — три витоптані до глини кола, які утворюють трикутник.

"Хворим місцем слід лягати по черзі на кожну точку і лежати по 5 хвилин. З однієї на іншу переходять за годинниковою стрілкою. Найчастіше на горі лікують захворювання суглобів. Вже після 10-денного курсу буде ефект. Старожили люблять розповідати історію про жінку, яка ходила з милицями. Кажуть, її на гору двоє чоловіків попід руки тягли. Посиділа вона на вершині з півгодини, а тоді стала на ноги і сама вниз збігла", - розповів Олексій Даценко.

"Перебування на горі допомагає позбутися головних болів. Випромінення там дуже велике, тому більше 30 хвилин тут перебувати не можна. А то від енергії буде розпирати. Якось косив вниз траву і взяв з собою онука. Він на горі заліз і там якусь комашку знайшов. Грався з нею більше години. До вечора не могли з жінкою йому ради дати. Постійно бігав, кричав, на дерева залазив. Таким активним він ніколи не був. Кажуть, якщо на Тотоху піднятися опівночі, людина може відкрити в собі дар провісника. В нас одна знахарка живе. Все вилікувати може. Кажуть, вона на Івана Купала на Тотоху щороку піднімається. Але сама нікому не зізнається", - додав він.

Зараз в селі живе 3, 5 тис людей. 1920-го року тут було 12 тис жителів. Тоді медвинці створили власну республіку. Армія Будьонного взяла село після 3-денного штурму. Будьонний наказав розстріляти 80 чоловіків від16 до 60 років. Місце розстрілу знаходиться за 500 м від гори. На підставці стоїть дерев'яний хрест, оперезаний вишитим рушником. Поряд — гранітний камінь з іменами полеглих юнаків. За два кроки від нього — джерело. Кажуть, вода з нього має лікувальні властивості.

Зараз ви читаєте новину «На гору Тотоху йдуть, щоб відновити біополе та зцілитися від хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути