понеділок, 04 червня 2012 07:15

Звуковий масаж лікує хребет і шлунок

Автор: фото: Вікторія МАРЦЕНЮК
  Інструктор зі звукового масажу Ірина Школьник водить дерев’яною паличкою по тибетській чаші на спині вінничанина Валентина Чернишова. Звук вібраціями розходиться по тілу
Інструктор зі звукового масажу Ірина Школьник водить дерев’яною паличкою по тибетській чаші на спині вінничанина Валентина Чернишова. Звук вібраціями розходиться по тілу

Місяць тому у Вінниці почали робити масаж тибетськими чашами. Щодня на сеанс приходять кілька людей.

— Давно чув про цілющу дію звукового масажу. Років зо три тому пробував такий у Києві. Коли він з'явився в нас, почав ходити, — каже 30-річний  Валентин Чернишов. — Це година повного забуття проблем.

У великій кімнаті-студії інструктор 25-річна Ірина Школьник розставляє три великі чаші. Одну з них ставить на низ живота.

— Називаю їх "співаючими", бо вони масажують тіло за рахунок звуку, — пояснює інструктор Ірина. — Чаші важкі, кожна виготовлена зі сплаву 13 різних металів. Найбільша важить близько 2 кілограми. Чаші ручної роботи привезені з Непалу. Від якості посудини залежить якість звуку та його дія на організм.

Ірина вдаряє дерев'яними паличками по найбільшій чаші. Лунає приглушений протяжний звук.

— Це стіки, вони символізують чоловіче начало, — показує на палички. — А чаша —  жіноче. Звук, що утворюється, символізує народження дитини та зцілення.

У кімнаті повна тиша. Валентин одягнений у вільний, без металевих вставок одяг. Інакше псується звучання чаш. Звук вібруючими хвилями розходиться по всьому тілу. Він масажує внутрішні органи і стимулює кровообіг.

Ірина за хвилин 10 ставить іншу чашу під ребра, знову грає.

— Наступна зона — область сонячного сплетіння. Далі слід перевернутися на живіт. Ззаду прохожу хребет. Спочатку чашу кладу трішки нижче попереку, далі посередині спини і на початок хребта. Кожну зону програю по декілька хвилин.

Після масажу Валентин сідає спиною до інструктора зі схрещеними перед собою ногами, випрямляє спину. Позаду нього на рівні плечей грає чашами Ірина.

— Так проробляю область потилиці, міжбрів'я і макушки. При цьому використовую також тибетський колокол. Він створює звук, що символізує стан внутрішньої пустоти.

Останній раз дзвонить і закінчує сеанс. Валентин розплющує очі.

— У тілі легкість і розслаблення. В голові — позитив, спокій і рівновага. На все хочеться дивитися з усмішкою. Мені ефекту вистачає на два-три дні.

— Звук направляється у хворе місце, задає вібрацію, й орган одразу відновлюється, — каже інструктор. — Масаж рекомендують при головних болях, мігренях, безсонні, проблемах із хребтом та шлунком. Вібрація добре масажує міжхребцеві диски, знімає напругу з попереку. Помічна при клімаксі. На рівні емоцій знімає блоки.

Для лікувального ефекту рекомендують сім-десять сеансів. Заборонено відвідувати масаж у перші три місяці вагітності, при онкології, гострих запальних процесах, людям із кардіостимулятором.

Нота "фа" діє на серце

Майстер з тибетського масажу 53-річний Ігор Кравцов лікує людей понад 20 років. Каже, що чаші теж видають звуки за нотами.

— Ефект залежить від удару. Звуком можна і вилікувати, і скалічити. Для себе знаю, якщо бити ближче до центру чаші, буде видаватись нота "до", вона діє на органи травлення і копчик, "фа", яка поближче до серединки — серце, "соль"— щитовидну залозу, а "сі" — нервову систему.

Найкраще звуковий масаж сприймають 40-55-річні жінки.

 

Зараз ви читаєте новину «Звуковий масаж лікує хребет і шлунок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути