пʼятниця, 29 серпня 2014 19:07

Бібліотека з садом, ринкова площа і Королівський тракт: що побачити у Варшаві за один день
13

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Якщо ви опинилися у Варшаві усього на день, все ж можна встигнути побачити основні туристичні цікавинки. Пропонуємо підбірку історичних місць польської столиці, які варто відвідати, маючи в запасі досить короткий проміжок часу.

Прогулятися по старому місту. Сюди входять одразу кілька туристичних цікавинок. Знайомство з історичною частиною міста краще починати з Замкової площі. Тут розташований Королівський палац. В центрі площі — колонна, присвячена королю Сигизмунду. Далі прогулянка точно заведе вас вглиб старого міста. Тут — безліч ресторанів і кафе, проте ціни в них помітно відрізняються від тих, що поряд зі старим містом, але виходять за його умовні кордони.

Сад і бібліотека Варшавського університету. Знаходиться в 10-15 хвилинах пішки від історичного центру міста. Це не лише місце знань, а й справжній витвір сучасної архітектури. Бібліотеку їдуть подивитися з багатьох міст. Особливий інтерес представляє ботанічний сад на її даху. Його спроектувала ландшафтна дизайнерка Ірена Бажерска. Відкрили сад у 2002 році. Складається з верхньої та нижньої частини, поєднаних між собою водним каскадом. З саду відкривається мальовничий вид на місто та річку Вісла.

Серце міста — Ринкова площа. Тут традиційно збираються художники, музиканти і ті, хто обов'язково запропонує вам прокататися в кареті, яку ведуть коні. Навколо — наче іграшкові будиночки. До речі, кожен з них має свою назву. Є тут і знаменита скульптура Русалоньки, встановлена у 1855 році за ініціативи короля Владислава шостого. Це — один з найстаріших пам'ятників міста.

Прогулянка по Королівському тракту. Найкрасивіша вулиця цієї місцевості - Краківське передмістя. Гуляючи нею, по лівій стороні ви побачите палац Радзивилів. Там ще молодий і невідомий на той час Шопен давав свій перший концерт. Зараз будівлю займає знаходиться Рада міністрів Польщі. Далі пам'ятки Варшави продовжує Варшавський університет. Його легко впізнати по прекрасних воротам, виконаним у стилі бароко.

Зараз ви читаєте новину «Бібліотека з садом, ринкова площа і Королівський тракт: що побачити у Варшаві за один день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути