вівторок, 30 вересня 2014 16:55

Бельведер, Хофбруг, музей Фрейда - що подивитися у Відні
32

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Відень — із тих міст, які вподобають шанувальники вишуканої й водночас помпезної архітектури. Це місто, де обов'язково варто погуляти палацовими парками і зазирнути в собори, а з місцевої кухні спробувати шніцель та штрудель по-віденськи. Звісно, запиваючи віденською кавою. Пропонуємо підбірку цікавинок Відня які обов'язково варто відвідати, якщо ви опинилися в одному з найкрасивіших міст Європи.

Бельведер. Вишуканий палацовий комплекс, що розташувався в самому центрі австрійської столиці. Зараз в його верхній частині знаходиться велика картинна галерея, де зібрані кращі роботи майстрів живопису 19-20 сторіч. Втім, гуляти парком навколо палацу — окреме задоволення. Посеред розкішних фонтанів та клумб встановили дзеркало. До нього збираються черги туристів, аби зробити "селфі", в якому віддзеркалюється одна з будівель палацу.

Хофбруг. Це зимова резиденція австрійських Габсбургів і основне місце перебування імператорського палацу Відня. Зараз це офіційна резиденція президента Австрії, що має дві тисячі шістсот залів і кімнат. Варто відзначити, практично всі приміщення добре збереглися, тож кожен може подивитися їх оригінальне інтер'єрне наповнення. Зокрема, вишукані столові прибори, унікальні предмети меблів та статуетки, які свого часу належали королівській родині.

Собор Святого Стефана. Будівля цього католицького собору вражає навіть досвідчених туристів, які бачили багато цікавих будинків. Цей національний символ Відня знаходиться на центральній площі міста. В ньому зберігають унікальні реліквії: розп'яття, церковне начиння, шедеври релігійного образотворчого мистецтва. Крім того, тут пропонують за окрему плату спуститися в катакомби, де є останки австрійських імператорів, а також піднятись на одну з веж собору.

Музей Зигмунда Фрейда. Мабуть, це одна з найбільш відомих адрес Відня: Берггассе, 19. Тут протягом 47 років жив сам Фрейд. Звідси він з родиною тікав від націонал-соціаліств в Англію. Музей в особистій квартирі основоположника психоаналізу створили завдяки його молодшої доньки Анни Фрейд у 1971 році. Тут безліч експонатів, які розповідають про життя, наукову роботу і практику всесвітньо відомого лікаря.

Палац Шенбурн. Мало не головне місце, яке варто відвідати у Відні. Це віденська резиденція австрійських імператорів і одна з найбільш важливих споруд австрійського бароко загалом. Крім самого палацу, тут варто подивитися Пальмовий будиночок, парк, лабіринт та павільйон Глорієтти. В кафе поряд кілька разів на день туристам показують штрудель-шоу: кухарі розкривають секрети, як готувати знаменитий австрійський десерт і, звісно, дають його спробувати на смак.

Зараз ви читаєте новину «Бельведер, Хофбруг, музей Фрейда - що подивитися у Відні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути