вівторок, 18 листопада 2014 14:07

14 ситуацій, які можуть образити жителів інших країн
14

Середній Схід: використовувати ліву руку і показувати підошви. На Середньому Сході, в Індії та деяких частинах Африки у лівої руки історично склалася не найкраща репутація, пов'язана з відвідуванням туалету. Тому з її допомогою там не варто їсти, дарувати подарунки, вітатися і робити безліч інших повсякденних речей. Крім того, в цих країнах образливо закидати ногу на ногу або просто показувати оточуючим свої підошви: вони вважаються символом всього брудного.
Таїланд: доїдати їжу. У Таїланді, на Філіппінах і в Китаї господар будинку або ресторану образиться, якщо гість з'їсть все до останньої крихти. В Україні чисту тарілку легко прийняти за комплімент кухареві, але в цих країнах це досить товстий натяк на те, що їжі було недостатньо. Тому останній шматочок краще залишити, якою б не була смачною страва. Аналогічно гість Португалії, попросивши солі і перцю, може грубо образити здатність повара управлятися зі спеціями.
Казахстан: просити долити чай до країв. За давньою традицією Казахстану, гостю не наливають чай до країв, якщо не хочуть, щоб він скоріше пішов. Повна чашка - обережний знак про те, що пора і честь знати. Втім, молоде покоління про це може вже і не знати.
Танзанія: приходити вчасно. В Танзанії запізнення вважаються нормою, а вчасна або рання поява, навпаки, образою. Особливо якщо мова йде про похід в гості. Краще запізнитися на 20-30 хвилин.
Італія: показувати «козу». В Італії, Іспанії, Португалії, Бразилії та деяких країнах Прибалтики «козу» (жест з мізинцем і вказівним пальцем) краще залишити при собі. Тут така розпальцовка, показана чоловікові, означає, що його дружина йому зраджує.

У різних країнах і різних культурах є свої звичаї, традиції і норми.

Саме тому нерідко безневинні жести і манера поведінки властива нашій країні, можуть бути категорично сприйняті за кордоном.

Наприклад, у Танзанії вважається неввічливим приходити в гості вчасно, а в Японії давати чайові.

Дивіться в галереї 14 цікавих образ у різних країнах.

Зараз ви читаєте новину «14 ситуацій, які можуть образити жителів інших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути