четвер, 22 вересня 2011 06:15

У грецькому метро показують людські кістки

28-річна Марина Рубцова з міста Слов'янськ на Донеччині тиждень відпочивала у Греції. В турагентстві замовила автобусний тур за 450 євро. Їхала два дні, зупинялася ночувати в Румунії та Болгарії.

— Ще 250 євро витратила на себе. Квиток в афінський Акрополь коштував 12. Діяв і на сусідні музеї. На екскурсію в Греції варто взувати мокасини чи кросівки. Там гладенька бруківка, можна послизнутися у шльопанцях.

До Олімпійських ігор 2004 року в Афінах збудували єдине у світі метро-музей. У ньому три лінії.

— Підземка гарна і чиста. На станціях виставлені античні вази та людські кістки. Їх знаходили, коли копали тунелі. Квиток коштує 1,4 євро. За ці гроші можна їздити 1,5 години. Потім треба доплачувати.

Уночі будинки та історичні пам'ятки столиці підсвічують. Коли спадає спека, люди виходять гуляти.

— На одній із центральних площ Афін — Омонії — збираються вихідці з Туреччини, Пакистану та країн Африки. Вживають наркотики на вулиці. Не раджу дівчатам гуляти поодинці.

Греки добре володіють англійською. Варто заблукати на вулиці, як до іноземця підходять таксисти, щоб показати дорогу.

— Сподобалася місцева кухня. Страви готують із морепродуктів, баранини, курятини та свинини. Наїстися можна за 11 євро. Порції величезні. Можна замовляти одну на двох. Хліб і воду принесуть безкоштовно. Супи бачила в меню рідко. Його складають грецькою, англійською мовами, інколи російською. Офіціантами працюють здебільшого чоловіки. Вони привітні, завжди усміхаються. Власники таверн часто самі обслуговують гостей.

Каву по-грецьки подають у маленьких чашках. Запивають напій водою.

— Популярне також фрапе. Це холодна кава з льодом і алкоголем. Молоко і цукор додають за бажанням. П'ють також теплу рецину. Це біле вино з присмаком смоли.

Зараз ви читаєте новину «У грецькому метро показують людські кістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути