четвер, 26 лютого 2009 19:44

Після екскурсії до Чорнобиля радять випрати одяг

Після екскурсії до Чорнобиля радять випрати одяг

— Торік за екскурсію до Чорнобиля заплатив турагентству 320 гривень, — згадує киянин Олександр Ковальчук, 27 років. — Запам"ятав, що не можна наступати на мох, який випромінює радіацію. Поїхав туди, бо вважав за необхідне самому побачити наслідки найбільшої техногенної катастрофи у світі. Особливо вразило мертве місто Прип"ять.

Організатори інтернет-проекту "Захоплюючий Київ" три роки поспіль пропонують одноденну екскурсію до Прип"яті й Чорнобиля. У Чорнобильську зону виїздять автобусом о 7.00, а близько 22.00 повертаються до Києва. За поїздку правлять 400 грн. У вартість входить обід. Супи й гарніри завозять із столиці.

Туристам радять одягти цупкий одяг, наприклад джинси, зручне взуття.

— Зараз набираємо 30 чоловік для поїздки 21 березня, записуватися потрібно за два тижні, — розповідає Наталія із "Захоплюючого Києва". — Дітей до 18 років у зону не беремо, а від туристів вимагаємо передоплати й паспорт.

На екскурсії показують ЧАЕС з відстані 500 м. Туристи заходять у покинуті школи й дитсадки, готель "Полісся". У Чорнобилі відвідують річковий порт, Іллінську церкву й парк Слави.

— Групу водимо не надто радіаційно забрудненими місцями, опромінення лише удвічі-утричі вище, ніж у Києві. Воно менше, ніж при медичній рентгенографії, — запевняє Наталія. — Головне, не відставати від групи. Вивозити речі із зони заборонено. Після поїздки радимо випрати увесь одяг.

Супи й гарніри завозять із столиці

До Чорнобиля їздять також білоруси, американці, молдавани, латвійці й росіяни. Багато хто їде порівняти дійсність із комп"ютерною грою "Сталкер" (у грі відтворені реальні об"єкти міста Прип"ять і ЧАЕС. — "ГПУ").

— Ні за що у світі не поїду в Чорнобиль, — каже киянка Ольга Уманець, 24 роки. — Моя знайома — лікар не радила. Не вірю, що поїздка безпечна. Краще в гори з"їздити.

Екскурсію замовляють за тел. (044) 491 11 76, моб.: (068) 121 44 58 або листом:

[email protected]

Зараз ви читаєте новину «Після екскурсії до Чорнобиля радять випрати одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути