вівторок, 22 листопада 2016 06:40

"Зміну жіночої команди проведемо після Олімпіади"

Автор: ФОТО З САЙТА www.xsport.ua
  Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак: ”У минулі роки розігнатися по ходу сезону спортсменкам заважали численні травми”
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак: ”У минулі роки розігнатися по ходу сезону спортсменкам заважали численні травми”

25 листопада в шведському Естерсунді стартує розіграш Кубка світу з біатлону. Про очікування від сезону 2016/17 розповідає президент української Федерації 50-річний Володимир Бринзак.

Головний тренер жіночої збірної Урош Велепець працює другий рік. Чи задоволені ви результатами словенського фахівця?

— Про це зможу сказати після наступного чемпіонату світу. Перший рік Урош придивлявся до підопічних, знайомився з кожною. Тренеру потрібний час, аби знайти індивідуальний підхід до кожної біатлоністки.

На "проміжному" етапі Кубка світу в норвезькому Шушені Юлія Джима перемогла в масовому старті. Друге місце виборола Олена Підгрушна. Чи означає це, що за традицією більшість перемог наші біатлоністки святкуватимуть у першій половині сезону?

— Абсолютно ні. Навряд чи наших спортсменок можна назвати справжніми "декабристками" (біатлоністки, які виходять на пік форми у грудні, а потім утрачають його. — ГПУ). У минулі роки розігнатися по ходу сезону дівчатам заважали численні травми. Нині їх немає. Розраховуємо на стабільний у плані нагород сезон.

Чи можна сподіватися на серйозні перемоги, якщо в жіночій збірній іде сезон зміни поколінь?

— Нинішній олімпійський цикл точно пройдуть Олена Підгрушна та Юлія Джима. У грудні подивимося на форму Валентини Семеренко. Вона розпочне сезон на відкритому Кубку Європи. Цьогоріч Валя готувалася самостійно. Тому тренери уяви не мають про її форму. Побачимо, на що здатна. Ще побореться Віта Семеренко, яка не змагалася два останні сезоні. Принаймні вона мене переконала, наполегливо готуватиметься до Олімпіади 2018 в Кореї. Тому зміну поколінь проведемо після Олімпіади.

Ольгу Абрамову дискваліфікували за допінг на рік. Спортсменку впіймали на вживанні мельдонію. Термін відсторонення закінчується в лютому. Чи готуватиметься вона до чемпіонату світу?

— Це неможливо. 4 лютого закінчується ­дискваліфікація, а за чотири дні стартує чемпіонат. Тому цього сезону не розраховуємо на Ольгу. Тим більше, наша квота — чотири спортсменки.

Після закінчення минулорічного сезону ви вирішили замінити тренерський штаб чоловічої збірної. Замість Надії Бєлової чоловіків до сезону готуватиме словацький фахівець Юрай Санітра. Крок виправдав себе?

— Тренера змінили давно. Я не хотів би зараз заглиблюватися в цю тему. Скажу лише, Юрай Санітра був особистим тренером дворазової олімпійської чемпіонки Анастасії Кузьміної та брон­зового призера Олімпіади у Ванкувері Павола Хурайта. Його досвід стане додатковим стимулом для нашої чоловічої збірної. Вона досі не може похвалитися високими і стабільними результатами на відміну від жіночої команди.

Чи розраховують у чоловічій збірній на когось із молодих?

— Безумовно. У нас багато талановитої молоді, яку перевіримо на відкритому Кубку Європи. По ходу сезону змінюватимемо склад. На чемпіонат світу візьмемо найсильніших.

Зараз ви читаєте новину «"Зміну жіночої команди проведемо після Олімпіади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути