вівторок, 17 січня 2017 06:40

Валентина Семеренко повернулася в біатлон

Автор: ФОТО з сайта www.biathlon.com.ua
  Українська спортсменка Валентина Семеренко повернулася в біатлон. Вона мала проблеми зі здоров’ям. Улітку повідомляли, може пропустити весь сезон
Українська спортсменка Валентина Семеренко повернулася в біатлон. Вона мала проблеми зі здоров’ям. Улітку повідомляли, може пропустити весь сезон

Українські біатлоністи й надалі залишаються без медалей на етапах Кубка світу. Позаминулого тижня в німецькому Обергофі близькими до нагород були Юлія Джима — 5-е місце в масовому старті, та Артем Прима — 9-е місце в гонці переслідування. У Рупольдингу Дмитро Підручний був сьомим у спринті. В естафеті обидві збірні України — і чоловіча, і жіноча — посіли 4-е місце.

Нагороду для жіночої команди не втримала капітан 30-річна Олена Підгрушна, поступившись француженці Сурії Амоньє. Загалом цей сезон — украй невдалий для Олени. Жодного разу вона не була на призовому місці, й не схоже, що планує там опинитися.

Юлія Джима набула гарної форми. У швидкості бігу вона — одна з найкращих у світі. Однак геть розладналася стрільба. Вісім промахів у гонці переслідування — такого з олімпійською чемпіонкою Сочі ніколи не траплялося.

Зате прогресує 21-річна Анастасія Меркушина. У Рупольдингу вона відмінно провела етап естафети, не схибивши жодного разу. У спринті та в гонці переслідування Меркушина була на початку третього десятка.

У Рупольдингу сталася ще одна помітна для нас подія. У біатлон повернулася 31-річна Валентина Семеренко, чемпіонка світу-2015, яка мала проблеми зі здоров'ям. Результати поки низькі — 30-е та 28-е місце. Але шанси на те, що Валентина набере форму до лютневого чемпіонату світу, зберігаються.

У чоловіків про медалі, окрім естафети, поки не йдеться.

Періодично "вистрілюють" Артем Прима й Дмитро Підручний. Регресує Сергій Семенов.

Наступний етап Кубка світу відбудеться вже цього тижня в італійській Антер­сельві. Надія — на прогрес Семеренко й Меркушиної, що Джима таки вирішить свої проблеми зі стрільбою. Можливо, хтось із пари Прима-Підручний зможе продемонструвати стабільний розвиток.

А поки перемоги в біатлоні здобувають ті, хто це звик робити. У чоловіків поза конкуренцією залишається француз Мартен Фуркад. Серед жінок лідирують чешка Габріела Коукалова та фінка Кайса Макаряйнен.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Семеренко повернулася в біатлон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути