вівторок, 26 липня 2016 00:50

Українцям прогнозують 23 олімпійські медалі

У суботу збірна ­України вирушила на Олімпіаду до Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Офіційне відкриття Ігор відбудеться за два тижні.

Олімпійці пройшлися ­ходою від вул. Трьохсвятительської до Михайлівської площі ­столиці, а звідти — до Софійської площі. Дорогою вшанували пам'ять загиблих учасників АТО.

Олімпійські ліцензії здобули 205 українців. Це — найменше за часів незалежності. Раніше було 230–245. Букмекери прогнозують, що в Ріо наші здобудуть 23 медалі — шість золотих, чотири срібні та 13 бронзових.

На перше місце претендують боксери. У вазі до 75 кг битиметься Дмитро Митрофанов. Представники "золотого" покоління — Ломаченко, Усик, Гвоздик, Беринчик і Шелестюк, подалися у професіонали.

Шанси перемогти у фехтуванні на шаблях має Ольга Харлан. Жан Беленюк претендуватиме на нагороди у класичній боротьбі. Напевне, здобуде медаль борець вільного стилю Георгій Зантарая. У легкій атлетиці претендентів на "золото" кілька — стрибун у висоту Богдан Бондаренко, бігунка на 800 м Наталія Прищепа, Ольга Саладуха — у потрійному стрибку. Юрій Чебан побореться за медаль у греблі на каное. Ілля Кваша — в стрибках у воду. Олег Верняєв — у спортивній гімнастиці. Якщо залишиться без медалі гімнастка-художниця Ганна Різатдінова, це буде провал.

Традиційно на нагороди претендуватимуть стрілки Микола Мільчев, Олена Костевич, Роман Бондарчук.

За чотири роки після Олімпіади в Лондоні кілька українців змінили громадянство. Вірі Ребрик не пощастило — російських легкоатлетів не допустили до Ігор. Стрілок Артур Айвазян теж не потрапить на Олімпіаду — не минуло три роки з часу зміни ним громадянства з українського на російське. За Азербайджан виступлять байдаристка Інна Осипенко й Марія Стадник у боротьбі.

Зараз ви читаєте новину «Українцям прогнозують 23 олімпійські медалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути