пʼятниця, 27 вересня 2013 07:30

У "Динамо" немає загальнокомандної атмосфери

Автор: фото: PHL
  Олег Блохін (ліворуч) та Олексій Михайличенко разом почали працювати у тренерському штабі ”Динамо” торік 25 вересня. Тиждень тому тандем розпався через відставку Михайличенка
Олег Блохін (ліворуч) та Олексій Михайличенко разом почали працювати у тренерському штабі ”Динамо” торік 25 вересня. Тиждень тому тандем розпався через відставку Михайличенка

Тиждень тому керівництво київського "Динамо" провело зміни в тренерському штабі команди. З нього вивели Олексія Михайличенка, Андрія Баля та Юрія Роменського. Запросили Сергія Федорова. Головне рішення: Олег Блохін лишається на посаді головного тренера.

— Людина хворіє на легені, а її лікують від насморку, — каже автогонщик 44-річний Олексій Мочанов, уболівальник київського "Динамо". — Керівництву клубу треба відмовитися від принципу: запрошуємо людей з "динамівським" серцем. Таке враження, що перш ніж сформувати тренерський штаб, президент вивчає кардіограми претендентів. Думаю, всі "серця" можна працевлаштувати в клубі. Але навряд чи їм слід займатися тренерською роботою.

Які основні ігрові проблеми "Динамо"?

— Команда не має набору тактик. Гра одноманітна, "динамівці" не відчувають її ритм, не здатні використовувати стандартні ситуації. Зараз будь-який суперник може вибивати м'яч на кутовий і не боятися. Все одно "Динамо" нічого з того не матиме.

Колись розмовляв з Андрієм Шевченком. У "Мілані", каже, я робив п'ять ривків. Один — холостий, передачі давали на хід іншому. Чотири — у моєму напрямку. Два з цих чотирьох м'ячів я вигравав, тобто долав опір захисника. І в одному випадку зазвичай забивав. Цифри, звичайно, умовні.

У "Динамо" ці передачі віддавати зараз нікому. Нападаючі зроблять 8-10 ривків, але якщо м'яч не отримуватимуть, втрачають кураж, бажання.

Уболівальники освистали команду в матчі з бельгійським "Генком". Андрій Ярмоленко образився і запропонував таким прихильникам не приходити на стадіон. Зрозуміло, він сказав дурницю. Але чи праві вболівальники, реагуючи так: футболісти повністю викладаються на полі, які можуть бути претензії до них?

— Викладаються нехай солдати, які йдуть у бій. У футболі люди з такими контрактами повинні демонструвати більше, ніж просто самовіддачу. Вони мають за 10-15 хвилин забити два голи і спокійно далі катати м'яча. Бачили, як раділи голу у ворота "Карпат"? Навіть люди з лави запасних вибігли на поле.

Можна зрозуміти: команді не щастило в цьому поєдинку — влучали у штанги.

— Відповім словами Суворова: "Щастить підготовленим".

Ви особисто знаєте кількох гравців "Динамо". Що вони думають про ситуацію в команді?

— Що вони думають, самі скажуть. Я висловлю виключно свою точку зору. У "Динамо" не вистачає загальнокомандної атмосфери. Українці та іноземці контактують у своїх компаніях. Легіонери, зрозуміло, приїхали сюди тільки з однією метою — заробити.

Олег Блохін виправить ситуацію?

— Cумніви є. Але не треба думати, що як тільки прийде іноземець, так зразу покращає.

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" немає загальнокомандної атмосфери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути