вівторок, 26 квітня 2016 05:35

Рузвельт і Гітлер стежили за поєдинком Луїс — Шмелінг

9 липня в англійському Манчестері має відбутися матч-реванш між українським боксером Володимиром Кличком і британцем Тайсоном Ф'юрі.

Згадуємо найбільш резонансні повторні поєдинки у надважкій вазі в історії боксу.

Джо Луїс, США — Макс Шмелінг, Німеччина. 22 червня 1938 року, Нью-Йорк, США.

Двома роками раніше Шмелінг сенсаційно переміг Луїса — нокаутом у 12-му раунді. Німець завдав американцеві першої поразки в кар'єрі. Сам уже мав сім поразок. Той поєдинок став "боєм року", за ­версією американського журналу "Ринг". Реванш був не просто боксерським поєдинком, а дуеллю між США і Німеччиною. Викликав інтерес у перших осіб цих країн — Франкліна Рузвельта й Адольфа Гітлера. Бій тривав 124 с. і закінчився перемогою Луїса нокаутом. Шмелінг тричі побував на настилі рингу, а після поєдинку його госпіталізували. Журнал "Ринг" назвав другу зустріч боксерів "боєм десятиліття".

Мухаммед Алі, США — Джо Фрейзер, США. 28 січня 1974 року, Нью-Йорк, США.

1971 року Алі програв Фрейзеру у "бою століття" — вперше за кар'єру. Майже за три роки Найвеличніший (прізвисько Алі. — ГПУ) взяв реванш. Переможця в обох поєдинках визначали судді. Фрейзер не погодився з цим рішенням. Суперники зустрілися втретє 1 жовтня 1975 року. Поєдинок назвали "трилер у Манілі". Тоді перед останнім, 15-м раундом, тренер Фрейзера зупинив бій, визнавши поразку свого підопічного.

Леннокс Льюїс, Велика Британія — Хасім Рахман, США. 17 листопада 2001 року, Лас-Вегас, США.

У квітні 2001-го Льюїс розслаблено підійшов до бою з Рахманом і програв йому нокаутом у п'ятому раунді. Британець був фаворитом у співвідношенні 20:1. Більш як за півроку Льюїс переконливо реваншувався, нокаутувавши Рахмана в четвертому раунді.

Зараз ви читаєте новину «Рузвельт і Гітлер стежили за поєдинком Луїс — Шмелінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути