вівторок, 11 жовтня 2016 05:45

Першу перемогу Шевченко здобув над Косовом
2

Андрій Ярмоленко (№7) у трьох матчах збірної України у відборі до Кубка світу-2018 забив три голи і віддав дві результативні передачі
Фото: ФОТО З САЙТА www.ffu.org.ua

— П'ять очок у трьох матчах — цілком пристойний результат, — каже колишній нападаючий збірної України з футболу Іван Гецко, 48 років. — Група в нас рівна. Втрачатимуть усі. Тому поки що йдемо непогано. Шевченко може бути задоволений.

6 і 9 жовтня національна команда зіграла два матчі у кваліфікаційному турнірі до Кубка світу-2018. Спочатку на виїзді була нічия — 2:2 із Туреччиною. Згодом у польському Кракові перемогли Косово — 3:0.

— Прикро було втрачати перемогу над турками, — продовжує експерт. — Повели в рахунку — 2:0. Але навіть тоді я не вірив у перемогу і сказав про це своїм друзям, з якими обмінювалися думками під час поєдинку. Причина — ми дуже сильно почали, намагалися грати швидко. Побоювався, що "видихнемося" наприкінці зустрічі. Так і сталося. Останні 10 хвилин минули за переваги суперника. Добре, що не поступилися. Шевченко сам визнає, що команда поки не вміє правильно розподіляти сили упродовж матчу. Із Косово теж відкрилися в середині другого тайму. Пішла гра на зустрічних курсах. Невигідна для нас. Бо супернику не було що втрачати, а ми мали тільки один м'яч переваги в рахунку. Ще Лобановський говорив — у кожній грі потрібна аритмія.

Шевченко в усіх матчах ставить до стартового складу двох 20-річних півзахисників Коваленка й Зінченка. Такий хід виправданий?

— Частково. Андрій показує — хоче грати першим номером. Потрібна швидкість. Не тільки в русі, а і в думці. Тому ставить молодих. Сказати, що все їм удається, поки що не можу. Ротань вийшов на 20 хвилин із Косово і зняв усі питання щодо переможця. Думаю, у майбутньому такі люди, як Руслан чи Денис Гармаш, нам знадоб­ляться. Бо проти Хорватії грати тільки в атаку небезпечно.

Збірна пропускає в середньому по м'ячу за матч. Проблеми в обороні є?

— Так. Вони очевидні. Думаю, сам Шевченко це розуміє. Неясно, чому у двох зустрічах не грав Хачеріді. Виникають проблеми, коли суперник розігрує стандартні ситуації. Це треба виправляти.

Наступний поєдинок збірна України проведе 12 листопада. В Одесі прийматимемо команду Фінляндії.

Футбол. Кубок світу-2018. Кваліфікаційний турнір

Група 9

Другий тур

Туреччина — Україна — 2:2 (1:2)

6 жовтня. Конья. Стадіон "Торку Арена". 42 тис. глядачів, розрахований на 42706. +17°С.

Суддя: Мануель Грефе, Німеччина

Туреччина: Бабаджан — Озбайракли, Балта, Топрак (Айхан, 46), Еркін — Топал-к, Туфан (Шен, 77), Чалханоглу, Мор — Тосун, Унал (Чігерчі, 46).

Тренер: Фатіх Терім

Україна: П'ятов — Бутко, Кучер-к, Ордець, Соболь — Степаненко — Коваленко, Зінченко (Сидорчук, 46), Ярмоленко, Коноплянка (Петряк, 81) — Кравець (Зозуля, 73). Тренер: Андрій Шевченко.

Попередження: Еркін, 23, Чалханоглу, 47, Ордець, 54, Степаненко, 79, Соболь, 82, Мор, 87, Зозуля, 87.

Ісландія — Фінляндія — 3:2

Косово — Хорватія — 0:6

Третій тур

Україна — Косово — 3:0 (1:0)

9 жовтня. Краків, Польща. Стадіон "Краковія". 999 глядачів, розрахований на 15 тис. +6°С.

Суддя: Кевін Блом, Нідерланди

Україна: П'ятов — Бутко, Ордець, Кучер-к, Соболь — Степаненко — Коваленко, Зінченко (Ротань, 63), Ярмоленко, Коноплянка (Караваєв, 79) — Кравець (Зозуля, 84).

Тренер: Андрій Шевченко

Косово: Уйкані-к — Пердедай (Сулеймані, 77), Пніши, Рахмані, Пакарада, Крюезіу, Меха (Бесарт Беріша, 54), Рашица (Зенелі, 66), Шала, Валон Беріша, Мурікі.

Тренер: Альберт Буньякі

Голи: Кравець, 31, Ярмоленко, 81, Ротань, 87

Попередження: Валон Беріша, 20, Крюезіу, 82.

Фінляндія — Хорватія — 0:1

Ісландія — Туреччина — 2:0

Четвертий тур

12 листопада, субота

19:00, тут і далі час — київський. Хорватія — Ісландія

21:45 Україна — Фінляндія

21:45 Туреччина — Косово

Примітка: Європа має 14 путівок до фінальної частини Кубка світу-2018. Одна з них у Росії — як господаря турніру. За решту 13 борються 54 команди. Вони розподілені на дев'ять груп по шість у кожній. Переможці груп отримують право зіграти у фінальній частині. Найгірша з дев'яти команд, що посіли другі місця, припиняє боротьбу після кваліфікаційного турніру. Інші вісім у стикових матчах розігрують чотири путівки, що залишилися.

Зараз ви читаєте новину «Першу перемогу Шевченко здобув над Косовом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути