пʼятниця, 01 липня 2016 07:00

Коломойський може віддати "Дніпро" Кучмі та Пінчуку

Автор: ФОТО З САЙТА www.zabor.zp.ua
  Віктор Пінчук на початку 2000‑х років був співвласником Криворіжсталі, яка фінансувала криворізький ”Кривбас”
Віктор Пінчук на початку 2000‑х років був співвласником Криворіжсталі, яка фінансувала криворізький ”Кривбас”

— З подивом дізнався, що закриваю "Дніпро", — каже власник клубу Ігор Коломойський, 53 роки. — Ніхто мене не запитав, чи правда це. Клуб не житиме в такому режимі, як раніше. Неможливо витрачати шалені гроші, а коефіцієнт корисної дії дорівнює нулю. Треба передивитися підходи після того, як мільйонери програють листоношам (ідеться про поєдинок Євро-2016 Україна — Північна Ірландія. Наші програли — 0:2. У ­команді суперника був футболіст, який до початку спортивної кар'єри працював листоношею. — ГПУ). Нині ми шукаємо вузькі місця та намагаємося зрозуміти: хто винен і що робити.

28 червня неофіційний сайт ­команди повідомив про закриття клубу. До Дніпра може переїхати луцька "Волинь" чи першоліговий охтирський "Нафтовик". Їх також фінансує група "Приват" Ігоря Коломойського. Інший варіант — "Дніпро" зникає, а його місце у прем'єр-лізі посідають одноклубники з Черкас.

Команда не отримує зарплату 11 місяців. Є заборгованість перед попереднім тренерським штабом іспанця Хуанде Рамоса. Через це ­"Дніпру" заборонили грати в єврокубках, а черговий сезон у чемпіонаті він розпочне з шестиочковим штрафом. Команду залишили дев'ять основних гравців. Ще двоє — Артем Федецький і Роман Зозуля — працевлаштовуються в закордонних клубах. Решта розпочали підготовку до сезону на своїй заміській базі у Придніпровську. Водночас головний тренер Мирон Маркевич перебуває у Львові. 29 червня він оголосив про свою відставку з посади.

— Ситуація дуже сумна, — каже ГПУ на умовах анонімності джерело, наближене до "Дніпра". — Ще більше шокує мовчання власника. Кажуть різне. Наприклад, про ініціативну групу авторитетного дніпрянина про відродження клубу в другій лізі. Наче цю групу представляють Леонід Кучма та його зять, мільярдер Віктор Пінчук. Перед ними Коломойський має борги. Обидва хочуть використати команду як майданчик для повернення в активну політику.

Пінчук ніколи в цій "кухні" не крутився (на початку 2000-х він був співвласником Криворіжсталі, яка фінансувала "Кривбас". — ГПУ). Але такий варіант розвитку подій цілком імовірний. Кучма та Пінчук виглядатимуть рятівниками одного з найстаріших клубів зі славними традиціями. А Коломойський зараз — у шалених боргах і йому не до футболу.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський може віддати "Дніпро" Кучмі та Пінчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути