четвер, 25 червня 2009 19:54

Газзаєв гратиме 4-3-3

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Валерій Газзаєв скоротив літню відпустку футболістам київського ”Динамо” на 10 днів
Валерій Газзаєв скоротив літню відпустку футболістам київського ”Динамо” на 10 днів

Головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв, 54 роки, у вівторок проводить прес-конференцію. Затримується на кілька хвилин. Заходить у клубній футболці, обходиться коротким вступним словом і одразу просить ставити запитання.

Каже спочатку про трансферну політику.

— У нас будуть два новачки. Один із них — бразильський центральний захисник. Інший — лівий півзахисник. Прізвища не конкретизуватиму, бо угоди ще не підписані. Очевидно, що після травм Михалика та Діакате нам треба думати над зміцненням центру оборони. Діакате відновиться тільки в серпні, а Михалик у вересні.

У середу "Динамо" вирушило до Австрії на підготовчий збір.

— Проведемо там три матчі. З австрійською командою першої ліги, з московським "Локомотивом" і німецьким "Айнтрахтом" із Франкфурта на Майні. 7 липня повертаємося до Києва, де безпосередньо готуватимемося до поєдинку на суперкубок.

Олександр Алієв на початку місяця ушкодив гомілку.

— Він уже готовий працювати в загальній групі і їде з нами на збір, — повідомляє Валерій Георгійович.

Каже, що гравців свого колишнього клубу — московського ЦСКА — до нинішньої команди не залучатиме. Важко буде і повернути до "Динамо" Андрія Шевченка.

— Він належить "Челсі", і підстав для запрошення Андрія до Києва немає.

Через 20 хв. розмова закінчується. Тренер "Динамо" сам затримує журналістів.

— Думаю, такі зустрічі стануть традиційними. Як тільки пройдемо певний етапний період, обов"язково зустрічатимемося з пресою.

Шевченко належить "Челсі" і підстав для його повернення до "Динамо" немає

У ЦСКА кілька років тому Газзаєв грав за схемою 3-5-2, а торік узимку почав грати з чотирма захисниками і варіювати схемами, переходячи з 4-4-2 на 4-3-3 та 4-5-1. Запитую, яким буде розташування "Динамо".

— 4-3-3, — каже тренер. — Але це базис. Він може змінюватися. Та захисників буде чотири — однозначно.

Які виконавці з нинішнього складу "Динамо" найкраще підходитимуть під модель гри Газзаєва?

У воротах, зрозуміло, Богуш. Тренер спостерігав за діями голкіпера в матчі проти Казахстану  і залишився ними задоволений.

Правий фланг оборони буде відданий Бетао. Він не надто вміло підтримує атаку, але Газзаєв розраховує тут на півзахисника Гусєва. Натомість зліва, очевидно, гравець відповідатиме за весь фланг. Імовірно, Каддурі або новачок, якого шукають на цю позицію. Центр захисту можуть скласти Михалик і Діакате, а до їх оздоровлення Сабліч і Фашан.

Окрім Гусєва, у півзахисті мають бути два опорники, щоб ця лінія була монолітною. Технічний, але слабкий у відборі Алієв не годиться. Тому з Вукоєвічем, імовірно, діятиме Юссуф, якого заберуть з центру захисту. Якщо нігерієць таки піде в оборону, то разом із Вукоєвічем гратиме не такий чіпкий, проте все одно більш-менш вправний руйнівник Корреа, який і пасом володіє.

У "Динамо" три форварди — Мілевський, Бангура, Гільєрме. Але навряд чи всі вони гратимуть одночасно. Тверді позиції тільки в Мілевського. Швидше за все, замість Бангура гратиме Алієв. Та і Гільєрме можуть замінити молоді українці — Зозуля або Ярмоленко. Дублери Алієва — Кравченко та Нінкович. Навряд чи Газзаєв ставитиме порівняно повільного серба на фланг.

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв гратиме 4-3-3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути