четвер, 12 квітня 2012 00:15

Федченко має шанс стати чемпіоном світу

У ніч проти неділі, 15 квітня, у Мексиці в поєдинку за титул тимчасового чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації в першій напівсередній вазі зійдуться українець, 31-річний Сергій Федченко — 30 перемог, 13 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх і мексиканець 38-річний Хуан Мануель Маркес — 53 перемоги, 39 нокаутів, шість поразок, одна нічия.

Фаворитом 12-раундового двобою є чемпіон світу у трьох вагових категоріях, один із найсильніших боксерів сучасності — Маркес на прізвисько Динаміт. У нього вже зарезервована дата на наступний бій, який має відбутися 14 липня. Поєдинок із Сергієм Федченком на прізвисько Професор очевидно розцінюють як розминочний. Він став можливим лише тому, що попередньо запланований суперник Маркеса — аргентинець Сезар Рене Куенка — відмовився від зустрічі з мексиканцем.

Хуан Мануель Маркес розпочав свою професійну кар'єру 1993-го. До першого чемпіонського титулу він ішов 10 років. Для мексиканця поєдинок проти боксера промоутерської компанії братів Кличків "К2 Юкрейн" Сергія Федченка буде 17-м титульним у кар'єрі. На своєму шляху Маркес зустрічався із найкращими бійцями світу — тричі із Менні Пак'яо, Флойдом Мейвезером, Марко Антоніо Баррерою. Натомість Сергій Федченко отримав перший у кар'єрі шанс стати чемпіоном світу. Харків'янин до свого першого чемпіонського бою теж ішов 10 років.

— Сергієві треба більше рухатися, не зупинятися, зіштовхувати суперника передньою рукою, фінтити, бути зібраним, не давати мексиканцеві думати, добре зустрічати, — каже "ГПУ" майстер спорту Російської федерації з боксу Руслан Ейвазов, 26 років, — і все в нього вийде. Якщо Федченко добре налаштується і буде в хорошій формі, то він усе це може чудово зробити.

Тренер Маркеса Начо Берістайн стурбований тим, що його підопічний не такий точний і швидкий як раніше, а також має проблеми з балансом.

— Гадаю, недооцінки суперника в Маркеса немає — він досвідчений і не дозволить собі цього. А от вік мексиканця — це може бути.

Українець поїхав у Мексику за перемогою чи в першу чергу гідно виступити, не програти нокаутом?

— Думаю, за перемогою.

Якщо Сергієві Федченку вдасться створити сенсацію і перемогти легендарного суперника, то він стане другим українцем — чемпіоном світу у вазі до 63,5 кг. Перед цим повноцінним поясом чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації 2008-2009 років володів львів'янин Андрій Котельник.

Зараз ви читаєте новину «Федченко має шанс стати чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути