пʼятниця, 12 серпня 2016 00:10

Еліна Світоліна виграла в найкращої тенісистки світу
2

Еліна ­Світоліна родом з Одеси. ­Тенісом займається із п’яти років. На Олімпіаді в Ріо-де-­Жанейро вийшла у чвертьфінал
Фото: REUTERS
23-річний Сергій Куліш родом з Черкас. З десяти років займається стрільбою. Закінчив Академію пожежної безпеки. На чемпіонаті Європи-2014 посів друге місце. 8 серпня здобув ”срібло” Олімпіади. Це перша медаль українців на Іграх-2016

"Я знав, що це відбудеться сьогодні вночі. Чекав цього моменту все життя. Відтоді, як цей маленький 11-річний діамант потрапив мені до рук. Розумів, що виграна перша партія (6:4) — це ніщо. Що п'ять подвійних помилок Серени в сьомому розіграші другої — теж ніщо. Я розумів, що поєдинок на користь Еліни завершиться тоді, коли вона виграє останній м'яч", — пише в соцмережі колишній віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов, 53 роки. Він опікується українською тенісисткою 21-річною Еліною Світоліною.

У ніч проти середи вона перемогла американку Серену Вільямс — 6:4, 6:3. Поєдинок відбувався в рамках 1/8 фіналу тенісного турніру Олімпійських ігор. Став найбільшою сенсацією Олімпіади.

Вільямс — найсильніша у світі, чотиразова олімпійська чемпіонка, 22 рази перемагала на турнірах Великого шолому — найпрестижнішого в тенісі. Два місяці тому вона змагалася зі Світоліною у 1/8 фіналу "Ролан Гаррос" і перемогла — 6:1, 6:1. Тоді Еліна мала проблеми з подачею і діяла тактично одноманітно, не змушувала суперницю бігати кортом. На Олімпіаді Еліна відіграла зосереджено, чітко приймала м'ячі. Вільямс часто має проблеми в першій партії і може навіть програти її. Цього разу наша тенісистка не дала Серені шансів повернутися до гри.

— Я просто хотіла зіграти з нею, — заявила Світоліна після матчу. — Про те, щоб обіграти, навіть не думала. Американка визнала — у матчі переміг найсильніший.

У ніч проти четверга за київським часом українка мала вийти у чвертьфінальному поєдинку проти чешки Петри Квітової, дворазової переможниці Вімблдонського турніру. Та зустріч перенесли через дощ. Тому півфіналістку турніру визначили в четвер увечері.

22-річний Олег Верняєв став срібним призером Ігор у спортивній гімнастиці.

Уродженець Донецька, який нині живе у столиці, перед заключним видом багатоборства випереджав головного конкурента Кохеї Утімуру з Японії на 0,8 бала. Останній підхід — перекладина. Українець не зовсім вдало виконав приземлення. Це коштувало йому "золота". Замість необхідних для перемоги 15 балів, судді виставили 14,8.

— Суддівство було справедливим, — визнав після змагань Геннадій Сартинський, тренер Верняєва. — Помилка на зіскоку — це мінус 0,3 бала.

Утімура вдруге поспіль виграв Ігри. Кажуть, єдиним суперником, якого боявся і прізвище якого завчив, був Олег Верняєв.

Першу срібну нагороду на Іграх Україна здобула 8 серпня.

Черкащанин Сергій Куліш став другим у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м. Того ж дня фехтувальниця Ольга Харлан із Миколаєва стала третьою у змаганнях на шаблі.

Тож на ранок 11 серпня Україна мала три нагороди — два "срібла" і "бронзу". Посідали 30-те загальнокомандне місце. Перше — США, друге — Китай, третє — Японія.

Зараз ви читаєте новину «Еліна Світоліна виграла в найкращої тенісистки світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути