пʼятниця, 03 лютого 2017 16:24

Зозуля не боїться фанатів, але хвилюється про безпеку своєї сім'ї

Зозуля не боїться фанатів, але хвилюється про безпеку своєї сім'ї

Український форвард Роман Зозуля розповів, що питання з поверненням в "Райо Вальєкано" залежатиме від позиції його сім'ї.

В останній день роботи трансферного вікна в Іспанії "Райо Вальєкано" домовився з "Бетісом" про оренду Романа Зозулі, але в питання переходу форварда втрутилися радикально налаштовані фани "бджіл". В результаті сторони домовилися про від'їзд Зозулі до Севільї.

"Райо Вальєкано" запропонував нашому співвітчизнику повернутися в їх клуб, пообіцявши безпеку на футбольному полі і за його межами.

"Я не боюся фанів "Райо Вальєкано". Я хотів допомогти цій команді і мені дуже шкода, що все сталося саме так", - цитує Зозулю AS.

"Вчора (у четвер. - ред.) я зустрічався з керівництвом Ла ліги та асоціації професійних футболістів Іспанії. На зустрічі мені запропонували два варіанти. По-перше, це повернення в "Райо Вальєкано", де мені і моїй родині забезпечать безпеку. Я запитав, чи не виникне проблем у мого сина, який ходить до школи, і мене запевнили, що все буде в порядку. Другий варіант полягає в тому, що я повернуся в розташування "Бетіса", але я не зможу грати, а тренуватимусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зозулі дали час до понеділка

Всі знають, як поводяться ультрас. Коли я приїхав у "Райо Вальєкано", то мене звинуватили і образили, однак я розповів їм все про ситуацію, яку вони зачепили. Також я готовий поспілкуватися з ними особисто і все пояснити.

Ці фанати звинувачують мене в підтримці української армії і тому вважають мене фашистом. Вони, вочевидь, підтримують іншу сторону, яка веде бойові дії на Донбасі. Я став для них фашистом тільки через підтримку української армії у війні проти терористів.

Я постарався пояснити їм, що не фашист. Переконаний, що якби щось подібне сталося в Іспанії, то багато місцевих хлопців пішли б захищати свою країну, як відбувається у мене на батьківщині. Якби люди опинилися без медикаментів, одягу чи продуктів харчування, то багато іспанських гравців поспішили б допомогти їм, тому що вони захищають свою країну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зозулі час стати політиком

Підтримку Зозулі висловили футболісти і керівництво "Бетіса", головний тренер збірної України Андрій Шевченко, президент Федерації футболу України Андрій Павелко. А також посольство України в Іспанії, яке попросило футбольну владу дати українцю можливість працювати і надати гравцеві у цій ситуації шанс грати в футбол поточного сезону на професійному рівні.

У "Бетіс" Зозуля перейшов влітку минулого року на правах вільного агента, після того, як залишив "Дніпро".

На рахунку українця 6 матчів у прімері і жодного гола. Контракт Зозулі із севільським клубом діє до літа 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Зозуля не боїться фанатів, але хвилюється про безпеку своєї сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути