пʼятниця, 30 серпня 2013 16:53

Золота медаль української "художниці" обурила Олімпійську чемпіонку Росії

Золота медаль української "художниці" обурила Олімпійську чемпіонку Росії
Ганна Різатдінова виграла золото у вправах з обручем. Фото: afp.com

Перемога української спортсменки Ганни Різатдінової у вправі з обручем на чемпіонаті світу з художньої гімнастики в Києві була незаслуженою.

Про це в інтерв'ю ИТАР-ТАСС заявила переможниця Ігор- 2012 у груповому багатоборстві Уляна Донскова.

"Я обурена тим , що Ганні Різатдіновій судді віддали золоту медаль у вправі з обручем. І Яна Кудрявцева, і Маргарита Мамун показали в цьому виді більш складну програму. Вважаю, що у спорт в даному випадку втрутилася політика. Чемпіонат проходить зараз в Україні, і, на мою думку, перемогу віддали місцевій спортсменці тільки з цієї причини. Росію зараз затискають, багатьох у світі не влаштовує, що наша країна є лідером у цьому виді спорту. Чемпіонат світу, який проходить у Києві, є відмінною можливістю для всіх недоброзичливців спробувати зрушити Росію з верхнього ступеня п'єдесталу. Але нічого у них не вийде", - говорить вона.

Спортсменка відзначила, що Росія була завжди багата талантами в художній гімнастиці.

"І Маргарита Мамун, і Яна Кудрявцева є дебютантками світової першості, але показують там відмінні результати, - заявила Донскова. - Ми бачимо , що у нас підросла гідна зміна. Ці дівчатка свого часу тренувалися разом з Женею Канаєвою, якій не було рівних на двох останніх Олімпійських іграх. Тепер настала їхня черга прославляти Росію на міжнародній арені. У нас чудова тренерська школа, тому всі заміни в основному складі проходять практично безболісно. Мені також запам'ятався епізод у кваліфікаційних змаганнях у вправі зі стрічкою, - сказала колишня гімнастка. - Через відключення музики Яні Кудрявцевій довелося двічі вийти на килим. Треба віддати належне цій недосвідченій спортсменці - вона зуміла впоратися з нервами і вдруге виконала вправу навіть краще, ніж було спочатку. Чи було відключення музики випадковим? Все може бути, але я не виключаю, це була цілеспрямована акція проти російської команди" , - вважає Донскова.

Нагадаємо, Ганна Різатдінова виграла золото у вправах з обручем, набравши при цьому 18,266 бали. Росіянки Яна Кудравцева і Маргарита Мамун завоювали срібну і бронзову нагороди.

Зараз ви читаєте новину «Золота медаль української "художниці" обурила Олімпійську чемпіонку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути