пʼятниця, 25 березня 2016 00:27

Зміст гри оцінив би на "три з плюсом" - Фоменко

Зміст гри оцінив би на "три з плюсом" - Фоменко
Михайло Фоменко. Фото: ffu.org.ua

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко дав оцінку діям своєї команди в товариському матчі проти Кіпру, який його підопічні провели в Одесі 24 березня. Нагадаємо, поєдинок завершився мінімальною перемогою синьо-жовтих з рахунком 1:0.

- Трійка півзахисників "Шахтаря", що з'явилася на поле відразу після перерви, зіграла більш динамічніше і мобільніше, ніж хлопці, яких вони замінили? Ці футболісти виконали своє завдання?

- Завдання вони виконали, тому що робота завжди оцінюється рахунком на табло. А про деталі ми поговоримо під час розбору гри. Але гра другої трійки виявилася більш надійною, ніж першої.

В цілому ж, не забувайте, що спортивна форма наших суперників була трохи кращою, адже в них не було тривалої зимової перерви. Наші ж хлопці тільки недавно пройшли збори зі своїми клубами, і вони в нинішньому році ще не мали достатньої ігрової практики - це було видно сьогодні на поле.

А взагалі, ми отримали сьогодні досить корисної інформації.

- Чи задоволені ви підтримкою трибун? Як зробити, щоб Одеса приймала матчі збірної частіше, ніж раз на три роки?

- Підтримка уболівальників була дуже гарною! Іноді трибуни дійсно змушували хлопців краще робити те, що вони виконували на полі. Дякую за таку підтримку! Сьогодні саме той випадок, коли 12-й гравець нам допоміг.

А що стосується матчів у Одесі, то це питання вирішувати не мені...

- Чи залишилися ви задоволені змістом гри?

- Я задоволений лише результатом, а зміст гри оцінив би на "три з плюсом".

- Шевчук був замінений з тієї причини, що він не зумів відіграти всі 90 хвилин?

- Він попросив заміну. Все-таки йому вже не 26 років...

- Але ви на нього розраховуєте як на гравця основного складу?

- Розраховувати - це справа така ... Головне - конкуренція. Якщо Шевчук буде найкращим на своїй позиції, то буде грати. І тільки в цьому випадку. Інакше замість нього буде грати той, хто виявиться сильнішим.

- Сьогодні ветерани збірної створили якраз той обсяг помилок, який від них і очікувався. Чи є шанс побачити в матчі з Уельсом більше молодих виконавців?

- Ви маєте рацію, чудес не буває. Але не забувайте, що зараз багато гравців основного складу травмовані. Деякі ж хлопці ще не вийшли на свій рівень. Наприклад, Ярмоленко. Крім того, в атаці сьогодні не було Коноплянки.

Важливо, щоб в період нашої фінальної підготовки до Євро-2016 не було такої лавини травм, як зараз. Ротань ніби як видужав, але видно, що його ігрові кондиції ще не ті, в яких ми звикли його бачити. Маємо те, що маємо...

- Чому на цей збір не були запрошені Зінченко і Селезньов? Адже їх обох позитивно відзначають по матчах в чемпіонаті Росії...

- Щодо останнього твердження погодився б тільки щодо одного прізвища: за підсумками останнього туру в чемпіонаті Росії, Селезньов отримав від ваших колег негативні відгуки. Що ж стосується Зінченка, то він отримав виклик до молодіжної збірної України, але прихворів. Однак, поза всякими сумнівами, це перспективний футболіст, якого, думаю, чекає таке ж майбутнє, як і Коваленка, який сьогодні відіграв один тайм.

Ви ж чудово розумієте, що кожному футболістові відведено свій час, і багато що залежить від нього самого, від того, наскільки він зуміє реалізувати свій потенціал. Згодом у збірній України буде багато молодих футболістів, це природний процес.

- Кінцівка матчу видалася досить нервовою. Це теж причина кращої фізичної готовності кіпріотів?

- Звичайно. Крім того, не забувайте, що багато хто з наших хлопців сьогодні вперше грали в одній команді.

Зараз ви читаєте новину «Зміст гри оцінив би на "три з плюсом" - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути