понеділок, 12 жовтня 2015 23:54

Збірна України програла Іспанії і "вилетіла" до плей-офф

Збірна України програла Іспанії і "вилетіла" до плей-офф
Фото: Sport.ua

0:1. З таким рахунком завершився матч збірної України проти Іспанії. Це заключна зустріч відбору на Євро-2016. Поєдинок пройшов на переповненому "Олімпійському".

У паралельному поєдинку Словаччина розгромила Люксембург — 4:2 і зайняла друге місце у групі слідом за іспанцями. Українці — треті.

Матч у Києві пройшов із великою кількістю гольових моментів і на хороших швидкостях. Українцям забракло фарту і влучності біля воріт Давіда де Хеа. В одних епізодах свою команду виручав гокліпер "МЮ", в інших - м'яч дивом не залітав у сітку воріт "червоної фурії".

На 21-й хвилині Ноліто та Алькантара розіграли комбінацію ближче до лівого флангу. Тьяго навісив на голову Гаспару і той спокійно послав м'яч у ворота. Не пройшло й трьох хвилин, як Кучер скосив Фабрегаса. Сербський арбітр Мілорад Мажич вказав на 11-метрову позначку і показав захисникові попередження. Олександр пропустить наступний матч збірної.

Сам постраждалий взявся пробивати пенальті. Сеск довго готувався до виконання покарання, але не зміг переграти П'ятова. Андрій врятував збірну України від другого голу.

На 55-й хвилині іспанці вже святкували гол Мікеля Сан-Хосе, поки не побачили жестів арбітра. Гол не зарахували через порушення правил.

На 60-й хвилині Степаненко отримав жовту карточку. Опорник перервав атаку у центрі поля. Тарас, як і Кучер, змушений буде пропустити наступний матч синьо-жовтої команди.

На 87-й хвилині Фоменко провів подвійну заміну. Селезньова випустив замість Кравця, а Ротаня замінив 18-річний півзахисник російської "Уфи" Олександр Зінченко. Це дебют футболіста у національній збірній.

Арбітр компенсував до другого тайму три хвилини. Гра проходила на половині поля Іспанії, але забити бодай гол господарям так і не вдалося.

Таким чином збірна України зіграє у плей-офф кваліфікації Євро-2016. Жеребкування пройде у цю неділю. Перші матчі відбудуться 12,13 і 14-го листопада, у відповідь - за тиждень. На данний момент у плей-офф також вийшли Данія, Швеція, Ірландія та Словенія.

Додамо, що на грі був пристуній наставник лондонського "Челсі" Жозе Моурінью. Кажуть, португалець приїхав подивитися на Андрія Ярмоленка. За іншою версією, наставник переглядав футболістів київського "Динамо". Лондонці грають з киянами в одній групі Ліги чемпіонів.

Відбір на Євро-2016

Група С

Україна — Іспанія — 0:1

Гол: Гаспар, 22

Україна: П'ятов - Федецький, Кучер, Ракицький, Шевчук - Степаненко, Гармаш (Рибалка, 58) - Ярмоленко, Ротань (Зінченко, 87), Коноплянка - Кравець (Селезньов, 87)

Іспанія: Де Хеа - Гаспар, Етчейта, Начо, Аспілікуета - Сан Хосе - Алькантара, Фабрегас (Мата, 64) - Іско, Алькасер (Бускетс, 85), Ноліто (Альба, 75)

Попередження: Кучер, Степаненко, Федецький - Алькантара, Сан Хосе, Де Хеа

На 25-й хвилині матчу не реалізував пенальті Фабрегас (воротар).

Зараз ви читаєте новину «Збірна України програла Іспанії і "вилетіла" до плей-офф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути