субота, 15 грудня 2012 15:34

Збірна ПАР перед ЧС-2010 грала договірні матчі - ФІФА

Збірна ПАР перед ЧС-2010 грала договірні матчі - ФІФА
Збірна ПАР. Фото: globallookpress.com

ФІФА володіє переконливими доказами того, що один або декілька товариських матчів збірної ПАР до старту чемпіонату світу - 2010 мали договірний характер, повідомляє зарубіжна преса.

Розслідування даної справи ФІФА почала вести на початку 2012 року. Під підозри тоді потрапили матчі, приурочені до відкриття стадіону "Соккер Сіті", на якому в Йоганнесбурзі відбулася фінальна гра першості світу. У травні 2010 року "Бафана Бафана" провела чотири контрольних зустрічі: проти Болгарії (1:1), Таїланду (4:0), Колумбії (2:1) і Гватемали (5:0).

"У доповіді ФІФА розглядається питання про договірний характер одного або кількох матчів напередодні чемпіонату світу. Є переконливі докази того, що це так", - йдеться в заяві представника Асоціації футболу Південної Африки (SAFA).

У SAFA готові вести розслідування, щоб розібратися в суті питання, але вже поклали провину за подію на Уїлсона Перумала, чия фіктивна компанія працювала з SAFA. Організація Football4U нібито сприяла розвитку молодіжного та юнацького футболу, але зараз стало відомо, що компанія була лише прикриттям азіатського букмекерського синдикату.

Зараз ви читаєте новину «Збірна ПАР перед ЧС-2010 грала договірні матчі - ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути