субота, 23 вересня 2017 15:48

"Замінити Срну може Степаненко, якщо навчиться себе контролювати" - експерт

"Замінити Срну може Степаненко, якщо навчиться себе контролювати" - експерт
"Всі конфлікти Срна завжди обертав на користь собі або команді". Фото: sport-xl.org

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна прийняв рішення призупинити виступи за клуб. Причиною стала позитивна допінг-проба, яку виявили в хорвата.

У самому "Шахтарі" також підтвердили її наявність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хорватії підтвердили, що Срна вживав допінг

"Це однозначно серйозний удар як по гравцеві, так і по клубу, - аналізує подальші перспективи футболіста Сергій Шевченко, оглядач журналу "Футбол". - Срна - це лідер, справжній капітан, ватажок на поле. Тим більше зараз, коли команда відмінно почала груповий раунд Ліги чемпіонів, а капітан "Шахтаря" виключив з гри Лоренцо Інсіньє - одного з найнебезпечніших гравців "Наполі". Бутко такого досвіду і практики не має", - каже журналіст.

На його думку, повернутися в футбол Срні буде вкрай складно.

"Все залежить від терміну розслідування і можливої ​​дискваліфікації. Гравцеві вже 35 років, у такому віці навіть піврічне простоювання - це серйозно. І як би матч із "Наполі" не став останнім для Срни-гравця. Але якщо доведеться завершувати ігрову кар'єру, на можливій тренерській ця ситуація навряд чи відіб'ється. Не сумніваюся, що в "Шахтарі" Даріо з радістю приймуть в якості тренера".

Сергій Шевченко вважає, що місце лідера в "Шахтаря" не буде довго залишатися вакантним.

"Реально я таким бачу Степаненка. Він має певну харизму, але є одна умова - Тарас повинен навчитися себе контролювати, тримати в руках, не даючи привід для непотрібних розмов. Особливість Срни в тому, що всі конфлікти, які виникали на поле, хорват завжди обертав на користь собі або команді. І робив це за рахунок самоконтролю, якого поки що немає в Степаненка", - резюмує журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідеру "Шахтаря" продовжили дискваліфікацію за допінг

Раніше вболівальники "Наполі" виступили з вимогою не визнавати через допінговий скандал з Даріо Срною результат матчу першого туру групового раунду Ліги чемпіонів із "Шахтарем", де донеччани здобули перемогу, 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Замінити Срну може Степаненко, якщо навчиться себе контролювати" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути