неділя, 14 червня 2015 00:35

Заб'ємо Україні один гол, а може і три: гравці збірної Люксембургу відчули себе зірками у Львові

У неділю збірна України зіграє з Люксембургом матч відбору на Євро-2016. Зустріч пройде у Львові на "Арені-Львів" і розпочнеться о 19:00. Про поєдинок у місті знають. Ось така афіша зустрічає пасажирів залізничного вокзалу.

 

Якщо збірна України прилетіла до Львова тільки у суботу після обіду з австрійського збору, то гості прибули сюди ще у п'ятницю вечором. Люксембург поселився у готелі в центрі міста. Тут часто зупиняються збірні та клуби, які грають у місті Лева. 

 

"Ми приїхали за перемогою, - каже Френк, один із тренерів збірної Люксембургу біля входу у готель. - Заб'ємо Україні один гол. А може два чи три".

Чоловік у гарному настрої. Весь час жартує. Йде гуляти Львовом разом із фізіотерапевтом команди. Той відмовчується. 

"У Люксембургу зараз також тепла погода, але у вас сонце гріє сильніше, - Френк витирає піт з чола. - Між собою ми говоримо люксембурзькою мовою. Це суміш англійських, німецьких і французьких слів. Так нас ніхто не зрозуміє тут і не почує, що ми обговорюємо дівчат". 

Після обіду футболісти сплять у готелі. Найближчими вулицями, що біля готелю, гуляють представники тренерського і медичного штабів збірної. Самотньо гуляє захисник команди Максим Шано. 25-річний футболіст виступає за бельгійський "Кортрейк".  

"У Люксембурзі українці відвантажили нам три м'ячі, - з сумом згадує Максим. - Ми непогано граємо у цьому відборі. Могли мати вже шість очок, але втратили перемогу в матчі з македонцями і зіграли внічию з білорусами. Для мене велика честь виступати за свою національну збірну, носити її футболку і співати гімн країни. Ми граємо, щоб наші сім'ї нами пишалися.

Про Україну я мало знав. Лише, що у вас війна. Було трохи лячно їхати, але зараз бачу, що у місті все спокійно. Львів - дуже красивий. У мене друг грає в Україні. З Дьємерсі Мбокані разом виступали в Бельгії. Потім він переїхав у "Динамо". Дуже сильний гравець, але має трохи складний характер. Говорив з ним недавно. Мбокані сказав, що хоче повернутися в "Андерлехт". 

Колекціонери автографів фотографуються і беруть автографи у Шано. 

"Близько 12 години майже вся команда вийшла прогулятися Львовом. Дехто сидів у кафе, а так гравці по четверо ходили найближчими вулицями. Ніхто нам не відмовляв. Навпаки, із задоволенням розписувалися. Нападник Даніель да Мотта навіть сфотографував на смартфон свою фотографію", - розповідає колекціонер Ігор. Тримає в руках пухку папку із роздрукованими фотографіями збірної Люксембургу. Каже, що таке досьє готується тиждень.

 

Лікар команди виходить із готелю і дає хлопцям значок збірної та маленького червоного лева. Це прізвисько люксембуржців. Взамін отримує значок львівських "Карпат". 

Повз готель прогулюється колишній гравець збірної України Євген Левченко. Зараз він працює експертом на матчах збірної України. Один із хлопців просить підписати плакат. Левченко знаходить себе у формі національної команди і фотографує на мобільний. 

 

Вечором збірна Люксембургу провела тренування на "Львів Арені", а наставник команди Люк Хольц зустрівся з журналістами на прес-конференції. 

Вболівальників з Люксембургу на матчі очікується не більше 20.

"Ми маленька країна. На виїздах у нас немає великої підтримки, але кілька наших фанатів будуть нас підтримувати. Ще один фактор - це важка дорога. Ми прилетіли чартером, а якщо добиратися рейсовими літаками, то треба летіти до Львова чи Києва з пересадкою у Відні" - розповів представник збірної Люксембургу. 

Зараз ви читаєте новину «Заб'ємо Україні один гол, а може і три: гравці збірної Люксембургу відчули себе зірками у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути