неділя, 14 червня 2015 03:58

Левченко та Євтушенко прийшли на тренування збірної Люксембурга
13

Станом на вечір суботи було продано більше 25 тисяч квитків на матч Україна - Люксембург. Про це розповіли у касі стадіону "Арена-Львів". Поки доступними на матч залишаються квитки всіх цінових категорій. 

 

Вчора збірна Люксембургу ближче познайомилася з львівським стадіоном. Спочатку наставник команди Люк Хольц і нападник Ларс Жерсон поспілкувалися з журналістами. Загалом, розмова закрутилася навколо дня народження коуча (14 червня Хольцу вже буде 46) та особливостей роботи з наполовину професійною командою.

 

Наводимо найцікавіше:

"Матч з Україною розпочнеться у високому темпі. Ваша збірна - дуже сильний суперник з гарним підбором виконавців. Я б не говорив зараз про нашу нічию з Молдовою. Не варто порівнювати українців та молдаван. Завтра наc чекає зовсім інша гра.

Якщо повернутися до нашого матчу з Україною вдома, то у нас були моменти у першому таймі. Але після першого пропущеного м'яча ми розклеїлися. Тепер постараємось не дати українцям забити. Постараємось стримати Ярмоленка (Андрій тричі забив Люксембургу на виїзді), але у команди є не тільки він. У вас багато сильних гравців. Можу назвати Коноплянку, Ротаня. Чимало збірників грали у фіналі Ліги Європи.

Що стосується складу збірної Люксембургу, то ми втратили двох нападників. Решта гравців готові до матчу. У нас чимало молодих гравців у складі і трапляється, що їх не відпускають на матчі через навчання. Знаю, що це звучить дивно, але я з цим нічого не можу вдіяти.

Збірній Україні допомагатиме 12-й гравець, але я впевнений у своїй команді. Ми готові.

Найсильніша у нашій групі - Словаччина. Мене вразили дві речі - гарна фізична підготовка і командна гра. Словаки заслужено лідирують. Іспанія - також дуже сильна. Щодо українців, то я думав, що ваша збірна сильніша від Словаччини.

Подарунок на день народження? (після паузи) Три очки. Я б хотів отримати у подарунок перемогу. Загалом у цьому відборі ми розраховуємо здобути три очки (зараз у команди є одне)".

 

Ларс Жерсон зазначив, що постарається подарувати своєму наставнику на день народження гол.

"Зрозуміло, що у кожному матчі ми є аутсайдерами. Але ми прагнемо вигравати кожну зустріч, в якій виходимо на поле. У складі збірної Люксембургу є чимало легіонерів, але гравці з національного чемпіонату нічим їм не поступаються. А може і навіть кращі за них.

Про Україну знаю, що це велика країна. У вас є  кілька сильних футбольних клуби - "Динамо", "Дніпро" і "Шахтар". Ми знаємо, що зараз Україна переживає важкі часи, але не будемо про це зараз говорити".

Додамо, що у делегації збірної Люксембурга до Львова приїхало восьмеро журналістів.

"Хольц забув сказати, що окрім нападників травмований другий воротар, а одного 18-річного хлопця тренер сам відчепив від команди. Той виявився не готовим ні фізично, ні ментально, - розповідає Дан Елвінгер з газети Tageblatt. - До речі, у чемпіонаті України грає уродженець Люксембурга. Давід Каяду з "Металіста" - португалець, але він народився у Люксембурзі.

Схожа історія з Міралемом П'яничем. Він також народився у Люксембурзі. Має подвійне громадянство - наше і боснійське. Виступав за юніорські збірні Люксембурга, а на молодіжному рівні обрав Боснію та Герцеговину. Таких випадків чимало. Хлопці часто обирають збірні країн своїх батьків. А Люксембург втрачає сильних виконавців. Це наша проблема".  

За словами Елвінгера, шестеро гравців зі складу збірної Люксембургу є професійними футболістами. 

Після прес-конференції команда провела тренування на полі "Арени-Львів". Футболісти працювали з посмішками і жартами. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

За тренуванням гостей спостерігали відомі футбольні експерти Євген Левченко та Вадим Євтушенко.

 
 
 

Цікаво, що на "Львів Арені" встановили додаткову огорожу. Металеві решітки знаходяться біля секторів за воротами і мають запобігти вибіганню фанатів на поле.

 
 
 

Після збірної Люксесбургу на стадіоні своє тренування провела українська команда. Все заняття було повністю відкртим для вболівальників.

Зараз ви читаєте новину «Левченко та Євтушенко прийшли на тренування збірної Люксембурга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути