вівторок, 10 жовтня 2017 23:11

За збірну не соромно, але це не тішить: що пишуть українські ЗМІ про матч Україна - Хорватія

Збірна України програла Хорватії і не потрапила на Кубок світу. Матч на "Олімпійському" завершився з рахунком 2:0 на користь суперника.

Що з цього приводу пишуть провідні спортивні ЗМІ України?

  Збірна України програла Хорватії з рахунком 0:2
Збірна України програла Хорватії з рахунком 0:2

"Естественный отбор. За сборную Украины не стыдно, но это не радует", - це рецензія Дмитра Литвинова на вирішальний матч і всю кваліфікацію на сайті "Трибуна".

"Златко Далич - не великий тренер. "Аль-Фейсалі", "Аль-Хіляль", "Аль-Айн" - це перелік не курортів, а місць роботи хорвата в останні 7 років. Людина прийняла команду за два дні до вирішального матчу відбору, виставила у стартовому складі найбільш іменитих гравців, подивилася на перший тайм, в якому збірна України вела гру з позиції сили, подивилася у перші 10 хвилин після перерви, що нічого не змінюється - і дала команду Манджукичу з Крамаричем махнуться позиціями. Все, цього вистачило, щоб заплутати наших центрбеків, Хачеріді, як грав з Манджукичем, так і продовжував, не звертаючи уваги на Крамарича. Звичайно, виконання гольових передач Модричем і Ракітичем - це топ-рівень, але удари Крамарича стали можливі ще й як наслідок позиційних помилок наших захисників.

Після такого важко скаржитися, що в Андрія Миколайовича немає досвіду. Не потрібно бути топ-тренером, щоб робити подібні перестановки. Доведено Даличем, людиною, яка працювала чортзна-де. Але ні Шевченко, ні його численні помічники, які вже точно пройшли все, не змогли не відреагувати на ходи хорватського тренера, ні провести свої".

Ігор Юрич із сайту "Sport.ua" вважає, що це був не наш відбір. В матеріалі "Не бейте себя ушами по щекам!" він пише:

"Ми не їдемо в Росію не тому, що не хочемо. А тому що не можемо. На жаль, такі реалії.

Якщо перший тайм завершився закономірними нулями, то в другому Хорватія вирішила результат гри на свою користь протягом восьми хвилин. Все вирішив уже перший гол на 62-й хвилині: як ми можемо відповісти двома, при цьому не пропустивши, звучало вже чисто риторично.

Обидва м'ячі забив Крамарич. Нападник, який при Чачичі, як правило, потрапляв в основу лише в матчах з менш серйозними суперниками, і до цього не забив в турнірі жодного разу".

Олександр Пузик у матеріалі для Football.ua хвалить збірну України за перший тайм.

"Нехай ми і не забили, але діяли агресивно, комбінували, пресингували. Грали саме в той футбол, який хочеться бачити. Мало хто міг уявити, що в другому таймі від цієї гри не залишиться, за великим рахунком, і сліду. Хорвати, як і в першому таймі, заволоділи перевагою з перших хвилин і, на жаль, вже не віддали його "синьо-жовтим". Перше розчарування для всієї України сталося на 62-й хвилині. Крамарич скористався ювелірним пасом від Модрича і спокійно головою відправив м'яч у дальній кут воріт П´ятова. Що робили наші гравці, коли Лука отримував пас і оцінював ситуацію? Просто дивилися або, що ще гірше, задкували до воріт.

Шевченко тут же кинув у бій Коваленка і Сидорчука, але замість спроб українців зрівняти рахунок, ми побачили другий гол у ворота П'ятова. Врсалько зі своєї половини поля віддав пас у карний майданчик на Ракітича, забіг якого, схоже, прогавив Хачеріді, і гравець "Барселони" першим дотиком прострілив на дальню штангу, де був той же Крамарич - 2:0. Це був вирок для нашої збірної. Два моменти - два голи. В цьому і різниця сьогоднішніх суперників. Після цього віри в перемогу не було ні у вболівальників, ні у самих футболістів. Решта часу перетворилися на муки для всієї України. Другий тайм був знову провалений і причини цього не зовсім зрозумілі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко мав би подати заяву на звільнення

Переможцем групи стала Ісландія - 22 очки. Команда вийшла до фінальної частини Кубку світу-2018. Хорвати здобули 20 пунктів і гратимуть матчі плей-оф. Україна фінішувала на третьому місці - 17 очок.

Зараз ви читаєте новину «За збірну не соромно, але це не тішить: що пишуть українські ЗМІ про матч Україна - Хорватія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути