вівторок, 30 липня 2013 15:40

Віктор Леоненко: "Шахтар" може програти "Динамо" лише випадково"

Віктор Леоненко: "Шахтар" може програти "Динамо" лише випадково"
Леоненко про "Динамо": "Не може швидко знайти свою гру команда, де нових гравців купують пачками". Фото: shahta.org

Кращий гравець України 1992-94 років Віктор Леоненко поділився з Gazeta.ua своїми прогнозами стосовно недільного матчу у Донецьку між "Шахтарем" і "Динамо".

"Якщо "Шахтар" програє киянам, то лише випадково, - говорить він. - Бо у гірників є своя поставлена гра, а "Динамо" поки мучається на полі. Тому я казав раніше і зараз кажу, що "Шахтар" можна привітати з першим місцем завчасно. Бо вони виглядають найбільш солідно. "Динамо" непогано грало на об'єднаному турнірі, але в офіційних матчах тієї легкості не проглядається. На мою думку, у той період кияни були у найкращій формі серед решти команд, які тільки-но розпочали готуватися до сезону. Коли прийшла пора офіційних матчів, їхня перевага зникла".

Тобто ви впевнені у перемозі гірників?

Повторюся, "Динамо" може виграти у цьому матчі завдяки якомусь збігу обставин. Однак у чемпіонаті не переможе. Не може швидко знайти свою гру команда, де нових гравців купують пачками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поєдинок "Шахтар" - "Динамо" довірив би Абдулі" — Ступар

Чиї новачки виглядають краще? "Шахтаря" чи "Динамо"?

Тут усе очевидно. У "Динамо" мені сподобався лише Мбокані. Але кому він забивав? "Говерлі", "Волині" чи "Севастополю"? Це ще не той рівень, щоб дати ствердну відповідь.

Як можете оцінити гру Беланда?

Я обіцяв Ігорю Михайловичу, що не буду обговорювати у пресі дії новачків "Динамо". Якщо у них є Божа іскра, то рано чи пізно заграють. Я у своєму дебютному матчі за "Динамо" теж не забив. Але ні грама не сумнівався у тому, чи заграю в Києві. Просто виходив і грав. І голи прийшли. А зараз дивлюся на Луіса Адріано і дивуюся: з 10 моментів він заб'є один гол. Яким є насправді Беланда, побачимо у Донецьку. Можна було дати шанс і Роману Безусу. Якщо у нього вірять у Києві – значить, скоро заграє. Якщо вже не вірять, то даю 70%, що невдовзі шукатиме іншу команду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Леоненка образилися Ахметов і Суркіс

Не насторожує, що з Києва йдуть переважно українці?

Нічого страшного. Є ще Блохін, Баль, Михайличенко. Останні двоє у непоганій формі. Недавно з ними грав. По тій грі, яку "Динамо" демонструвало в Ужгороді, ні Михайличенко, ні Баль каші не зіпсують.

Чи прояснилося ваше майбутнє? Коли на вас можна чекати у програмі "Про футбол"?

Думаю, що з'явлюся не раніше 11 серпня. Однак можу продовжити роботу на іншому каналі. До завтра маю визначитися.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Леоненко: "Шахтар" може програти "Динамо" лише випадково"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути