пʼятниця, 19 липня 2013 06:30

На Леоненка образилися Ахметов і Суркіс

Футбольного експерта Віктора Леоненка відсторонили з ефіру каналу "2+2". Відповідну заяву озвучив керівник спортивних проектів Степан Щербачов. Він також вибачився за поведінку ведучого програми "Профутбол" Ігоря Циганика.

— Експерти в своїх словах повинні опиратися на факти, а не на чутки, — каже Щербачов.

Леоненко впродовж недільного ефіру зумів образити футбольних антагоністів — президента "Шахтаря" Ріната Ахметова та президента київського "Динамо" Ігоря Суркіса.

Найкращий гравець України 1992-1994 років довго не хотів відповідати на запитання ведучого: чого він вважає, що "Шахтар" уже чемпіон країни. Відповів лише після жартівливої репліки: "За що ми вам гроші платимо?".

— Просто він може все купити, домовитися. От і все, — сказав Леоненко.

Далі зайшла мова про Артема Мілевського. Він отримує в "Динамо" 1 млн 800 тис. євро зарплати, хоча на поле давно не виходить. Леоненку не сподобалися слова Суркіса, що Мілевському ніхто таких грошей не заплатить.

— Цими словами Ігор Михайлович сам себе підставив. Футболісти не грають і при цьому отримують 2 мільйони доларів. Хто в цій ситуації нерозумний? Запитання до президента.

Уночі, після завершення передачі, Леоненку подзвонив Суркіс. Говорили понад годину.

— Ігор Михайлович виказав мені все, що в нього накипіло на душі, — прокоментував розмову у понеділок уранці Віктор Євгенович. — Потім зателефонував Ахметов. Поговорили дуже тепло. Сказав, що зла на мене не тримає, бо завжди правду кажу. Можливо, піду експертом на канал "Футбол". На "2+2" ні на кого не ображаюся.

Колега Леоненка по ефіру Сергій Нагорняк не очікував, що все закінчиться так.

— Після ефіру вийшли з Віктором зі студії. Йому подзвонив Суркіс. Ми розпрощалися. Нічого не вказувало на те, що назріває скандал. У нас були набагато відвертіші передачі. Я думаю, Віктора ніхто не звільнятиме. Просто відсторонять від ефіру на декілька передач.

— Насправді український футбол дуже корумпований і в ньому багато речей передумовлено. В тому числі й лідерство "Шахтаря", — вважає народний депутат від "Свободи", колишній прес-аташе збірної України Ігор Мірошниченко. — Усі знають, що кілька клубів підконтрольні Рінату Ахметову. У матчах проти "гірників" вони ніколи не викладаються на 100 відсотків.

Канали "1+1" та "2+2" належать мільярдерові Ігорю Коломойському. Вони транслюють домашні матчі "Металіста", київського "Динамо", "Дніпра", "Арсенала", "Волині" та "Карпат". Домашні ігри решти команд прем'єр-ліги показує канал "Футбол", що належить Ахметову.

Зараз ви читаєте новину «На Леоненка образилися Ахметов і Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути