вівторок, 01 листопада 2016 11:55

"Важко знайти слабкі місця в грі "Бенфіки"- Шахов

"Важко знайти слабкі місця в грі "Бенфіки"- Шахов
Андрій Шахов. Фото: dynamomania.com

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов поділився для Gazeta.ua своїм баченням стану "Бенфіки" в проміжку між київським поєдинком проти "Динамо" і майбутнім матчем у Лісабоні. Гра команд у Португалії відбудеться 1 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: "Бенфіка" показала найкращий старт в історії клубу в чемпіонаті Португалії

"Бенфіка" зараз у фантастичній формі, це найкращий старт сезону в історії команди. Клуб побив історичний рекорд середини 1970-х. Одна нічия в дев'яти турах національного чемпіонату - такого ще не було. І це за тої кількості травмованих, яке є зараз. Багато втрат, але 11 гравців різних амплуа забивали м'ячі за цей період у першості Португалії. "Динамо" буде дуже важко взяти очки в Лісабоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зліва в захисті у "Бенфіки" грає дебютант, це шанс для Ярмоленка" - Шахов

Великим плюсом перед київським матчем для "Бенфіки" було те, що команда грала в Кубку країни, а не в чемпіонаті. Існувало більше можливостей для ротації, експериментів, ключові гравці змогли відновитися після поєдинків збірних. Зараз інша ситуація, проте "Бенфіка" настільки гарна, що важко знайти слабкі місця в її грі. Дай Бог, щоб "Динамо" їх знайшло і скористалося ними.

Стосовно можливої неучасті Грімальдо, португальська преса стверджує, що він здоровий і готовий грати, тренер просто його беріг. Орта й Самаріс в останньому турі були в заявці, другий навіть виходив на заміну. Але при всіх своїх втратах "Бенфіка" виглядає дуже переконливо. Навіть якщо Грімальдо проти "Динамо" не зіграє, є Елізеу - чемпіон Європи в складі збірної Португалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє захисників "Бенфіки" можуть не зіграти з "Динамо"

У "Динамо" буде відсутнім Ярмоленко, це проблема. Але ми пам'ятаємо, як проти тієї ж "Зорі" на флангах зіграли Гонсалес і Циганков. Треба давати шанс молодим. Зрушення в цьому напрямку є, вже за "Динамо" забиває Ореховський. Молодь має шанс засяяти в Лісабоні, той же Циганков, який, швидше за все, замінить Ярмоленка на правому фланзі. Дай Боже Віктору, на відміну від Андрія, вдасться використати свої шанси.

"Бенфіці" треба думати не про проблеми "Динамо", а про себе. У команди Віторія непроста ситуація, ще чекає гра в Стамбулі з "Бешикташем", з "Наполі" вдома. Португальці змушені грати на перемогу, адже будь-який інший результат серйозно б'є по шансах команди потрапити до двійки найкращих. Тому "Бенфіка" буде методично нарощувати свою перевагу, а не намагатися задавити суперника з перших хвилин. Спробує максимально використати можливі помилки "Динамо" в обороні. Кваліфікованих гравців для цього в португальській команді достатньо.

Територіальна перевага під час гри, швидше за все, буде в "Бенфіки", а "Динамо" спробує піймати лісабонців на контратаці. Сподіваюся, в киян це вийде", - каже Шахов.

Матч четвертого туру групового раунду Ліги чемпіонів "Бенфіка" - "Динамо" відбудеться в Лісабоні 1 листопада на "Штадіу да Луш". Початок о 21:45 за київським часом, текстовий он-лайн проведе наш сайт.

Після трьох зіграних турів команда Сергія Реброва замикає турнірну таблицю, маючи в активі одне очко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінус Тимчик, плюс орел та український переклад: як "Динамо" потренувалося напередодні гри з "Бенфікою"

Зараз ви читаєте новину «"Важко знайти слабкі місця в грі "Бенфіки"- Шахов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути