пʼятниця, 22 липня 2016 18:57

В УПЛ заперечують, що гравці "Сталі" й "Карпат" грають з подвійним громадянством

В УПЛ заперечують, що гравці "Сталі" й "Карпат" грають з подвійним громадянством
Павло Пашаєв. Фото: readfootball.com

Захисник "Сталі" Павло Пашаєв і форвард "Карпат" Герам Кадімян заявлені на майбутній сезон УПЛ за українськими паспортами.

Про це сьогодні на прес-конференції в Будинку футболу заявили президент УПЛ Володимир Генінсон і директор ліги Євген Дикий.

Раніше повідомляли, що гравців заявили на сезон як українців. При цьому вони встигнули виступити у складі збірних Азербайджану (Павло Пашаєв) і Вірменії (Герам Кадімян). Таким чином, у вищому українському дивізіоні виник прецедент, пов'язаний з можливою наявністю у футболістів подвійного громадянства.

"Тут нічого протизаконного. Якщо ви пам'ятаєте, раніше такі гравці, як Максим Шацьких з Узбекистану і Володимир Дишленковіч з Сербії були записані за формою "Україна (легіонер)". Тобто, вони мають українське громадянство, але не можуть виступати за збірну України, оскільки вже були заграні за інші національні команди.

Так само в графі "громадянство" у Пашаєва стоїть "Україна (легіонер)", оскільки він має українське громадянство, але виступав за збірну Азербайждану. Пашаєв і Кадімян на нинішній сезон заявлені за українськими паспортами", - запевнили керівники УПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога "Карпатам", перспективи "Дніпра" з "Волинню" і ТВ-пул: про що говорив президент УПЛ перед стартом сезону

Зараз ви читаєте новину «В УПЛ заперечують, що гравці "Сталі" й "Карпат" грають з подвійним громадянством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути