пʼятниця, 22 липня 2016 17:56

Допомога "Карпатам", перспективи "Дніпра" з "Волинню" і ТВ-пул: про що говорив президент УПЛ перед стартом сезону

Допомога "Карпатам", перспективи "Дніпра" з "Волинню" і ТВ-пул: про що говорив президент УПЛ перед стартом сезону
Володимир Генінсон. Фото: fcdynamo.kiev.ua

Сьогодні, в Будинку футболу відбулася прес-конференція керівників Української Прем'єр-ліги (УПЛ), присвячена старту нового сезону. На актуальних моментах життя вищого футбольного дивізіону країни зробив акцент президент ліги Володимир Генінсон. Зокрема, він розповів про...

Про розподіл спонсорських грошей

На останній нараді керівників клубів прийняли рішення, що спонсорські кошти будуть розподілені в кінці сезону рівномірно між усіма учасниками. Відзначимо, що "Динамо" й "Шахтар" пішли на зменшення своїх доходів, відмовившись від великих сум. Таким чином, усі команди отримають рівні частини.

Всі 100% коштів були перераховані нам спонсором і, незважаючи на невеличку заморозку виплат, вони в підсумку були розподілені між клубами, в тому числі "Говерлою", "Металістом" і "Металургом". Причому, останній отримав лише частину суми відповідно до кількості зіграних матчів.

Про перспективи "Дніпра" й "Волині"

Щодо "Дніпра" - це лише воля власника клубу. Він вкладає туди гроші, і будь-якому інвесторові або президенту треба сказати "спасибі", що в такий непростий час утримується така структура, як футбольний клуб. Досить прикладу запорізького "Металурга" - команда виступала, здавалося б, ніщо не віщувало негативного результату. Але потім команда раптово знялася з чемпіонату.

Що стосується "Волині", то новий інвестор, який взяв на себе утримання клубу, вже повністю погасив борги. Виняток - борг "Зірці" за Немчанінова, але це питання зараз вирішується. Не думаю, що власнику клубу є сенс вкладати такі кошти, а потім зніматися з чемпіонату.

Як від цього перестрахуватися? Є фінансовий фейр-плей, де інвестиції можуть становити лише 30%, а 70% має заробити клуб. Візьмемо "Олімпік", "Шахтар" і "Зорю". Ці клуби втратили прибуток від відвідуваності, що становить 33% від усього заробітку. І основне в такій ситуації вирішує власник клубу. Якщо він припинив утримувати клуб, то це його рішення. В інших країнах є не лише власник, але й сильна ліга, інші спонсори. У разі, якщо власник від клубу відмовляється, то вони можуть підтримати.

Про санкції проти "Карпат"

З Мілошевічем клуб повністю розрахувався, отже трансферне вікно для "Карпат" відкрите. Що стосується Штіліча, то для погашення боргу перед ним клубу ще в березні був наданий термін 2 місяці, і виплата мала проводитися обов'язково в валюті. Оскільки в Україні існує валютний контроль, клуб просто не встиг борг погасити. Якщо вони доведуть, що зі Штілічем повністю розрахувалися, ми будемо робити все, щоб допомогти "Карпатам". Шість очок, звичайно, ніхто їм не поверне. Але ми постараємося зробити так, щоб вони були зняті за підсумками минулого сезону, а нинішній львів'яни розпочали чистими.

Про єврокубковий "притулок" для "Зорі"

Повною мірою за "Зорю" відповісти не можу, оскільки не перебуваю всередині ситуації. Так, я був у Запоріжжі з інспекцією УЄФА, і клубу дозволили грати лише за умови, що будуть встановлені турнікети. Але "Зоря" не змогла цього зробити. Інший приклад - "Олександрія". Там зараз усунені 8 зауважень з 10-ти. Як бачимо, стадіон "Ніка" повністю готується до Ліги Європи. І, знову ж таки, спасибі власнику, який на це витратив близько 10 млн грн.

Про єдиний телевізійний пул

Єдності між клубами в цьому питанні поки не існує. Протягом останнього тижня велися переговори, але поки безрезультатно. Відносно міжнародних прав, то одна компанія готова заплатити за трансляцію матчів 7-ми, 10-ти або 12-ти команд. Але остаточно нічого ще не ясно.

Що стосується хайлайтів матчів, то ми наполягали на відкритому доступі до них каналів навіть у вечірніх новинах. Але диктувати свої умови ми тут не можемо, канали самі між собою вирішують ці питання.

Зараз ви читаєте новину «Допомога "Карпатам", перспективи "Дніпра" з "Волинню" і ТВ-пул: про що говорив президент УПЛ перед стартом сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути