понеділок, 18 липня 2016 14:43

"Зоря" не збирається відмовлятися від Ліги Європи

"Зоря" не збирається відмовлятися від Ліги Європи
Сергій Рафаїлов

Футбольний клуб "Зоря" з Луганська не буде відмовлятися від участі у Лізі Європи.

Про це повідомив генеральний директор команди Сергій Рафаїлов.

Раніше "Зоря" заявила, що київське "Динамо", яке має пріоритетне право на використання НСК "Олімпійський", відмовило луганчанам у проханні надати поле на матчі групового етапу Ліги Європи. У коментарі виданню SportArena Рафаїлов нібито сказав, що якщо "Зоря" не зможе проводити матчі турніру на столичному стадіоні, "тоді вона в Лізі Європи грати не буде".

"Це неправда. Ті, хто це написали... З одного боку, я завжди говорю, що потрібно нормально задавати питання, а якщо щось незрозуміло - перепитувати. Питання стояло таким чином: "Що буде далі?" Я відповів, що далі все може трапитися. Що УЄФА може не дати "Зорі" дозвіл грати на інших стадіонах і, відповідно, не допустити нас. А те, що клуб, який за участь у груповому етапі Ліги Європи отримає € 2,5 млн і відмовиться від цих грошей, - несусвітня дурість", - цитує Рафаїлова сайт команди.

Він нагадав, що у Запоріжжі на "Славутич-Арені", яка стала домашньою для "Зорі" у внутрішній першості, клуб грати в єврокубках не може.

"Ситуація розвивалася так: коли "Зоря" здобула право грати у груповому етапі Ліги Європи, УЄФА потрібно було представити стадіон, на якому ми будемо грати. Бажання клубу, президента, міської влади і, думаю, запорізьких уболівальників збігалися - всі хотіли грати в Запоріжжі. Сюди була запрошена комісія УЄФА, яка виявила один істотний недолік - відсутність турнікетів", - заявив Рафаїлов.

"Спільно з міською владою і керівництвом стадіону клуб почав шукати шляхи, як вирішити це питання. Ми знайшли можливість і спосіб, яким чином оплатити ці роботи. Знайшли тих, хто виготовить турнікети. Вирішили, яким чином міська влада компенсує ці витрати, адже вони є власниками стадіону. Але часовий цикл досить тривалий. Та фірма, яка була готова виконати роботи, не встигала до початку першої гри", - додав гендиректор "Зорі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зоря" проведе Лігу Європи у Києві

Він також заявив, що президент "Динамо" Ігор Суркіс попередньо дозволив "Зорі" проводити матчі на "Олімпійському".

"Процедура була така: спочатку ми звернулися до клубу, який приймає оренду "Олімпійського"- це "Динамо". Наш президент Євген Геллер переговорив з президентом киян Ігорем Суркісом і той в телефонному режимі дав добро. Але тільки в тому випадку, якщо УЄФА розведе міжнародні ігри "Динамо" і "Зорі". Потім ми звернулися в УЄФА з питанням: чи можливо це? Нам сказали, що це можливо", - підкреслив Рафаїлов.

"Потім ми звернулися з листом безпосередньо до стадіону з питанням: чи може "Олімпійський" приймати відразу два матчі групових європейських змагань плюс домашні матчі київського "Динамо". Я зустрічався з директором стадіону і отримав позитивну відповідь", - розповів представник "Зорі".

Незважаючи на це, в кінцевому підсумку команда отримала відмову, зазначив Рафаїлов.

"Відмову ми отримали в п'ятницю ввечері. Вкрай непорядно вчинили "динамівські" менеджери. Напередодні вихідних. Увечері. Напередодні важливого матчу за Суперкубок України, коли багато високопоставлених функціонерів не могли ознайомитися з цим документом і якимось чином на нього відреагувати", - сказав генеральний директор.

Він додав, що команда звернулася з відкритим листом до керівників держави, ЗМІ і вболівальників, проте ніхто, крім останніх, поки не відреагував на ситуацію.

Матчі групового етапу Ліги Європи почнуться у вересні. Команди дізнаються своїх суперників 26 серпня, у день, коли пройде жеребкування.

Зараз ви читаєте новину «"Зоря" не збирається відмовлятися від Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути