четвер, 14 лютого 2013 13:11

"У Дортмунді "Шахтарю" необхідно буде правильно використати заміни" - Саленко

"У Дортмунді "Шахтарю" необхідно буде правильно використати заміни" - Саленко
Саленко: "Оборона у "Шахтаря" не найсильніша ланка". Фото: time-football.com

Найкращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко поділився з Gazeta.ua думкою про перший матч донецького "Шахтаря" в 1/8 Ліги Чемпіонів проти "Боруссії". Нагадаємо, зустріч завершилася внічию 2:2.

- Результат закономірний. Обидві команди грали гостро, у відкритий футбол, який цікавий глядачам. "Шахтаря" не вистачило фізично, як ніяк перша офіційна гра року на тлі суперника, який з ігрового ритму фактично не вибивався.

- Хто був ближчим до перемоги?

- Однаково. Був період у першому таймі, коли "Шахтар" впав у ступор і "Боруссія" могла неодноразово забити. Але і гірники в ряді епізодів не використали вигідні моменти.

- "Шахтар" першу офіційну гру проводив вдома...

- Цей момент не на користь команди. Куди краще, на мій погляд, було б зіграти внічию на виїзді, а потім добрати потрібних кондицій перед домашньою грою. Звичайно, некомфортно починати сезон під тиском чужих трибун. Але можна було б спокійно побудувати гру від оборони, тримати м'яч і зіграти приблизно з таким самим результатом. А так тепер необхідно забивати на виїзді, що зробити буде вкрай непросто.

- Відсутність Кучера відчувалася?

- Не вважаю цей фактор вирішальним. У центрі поля у "Шахтаря" підібрані гравці, здатні при необхідності підстрахувати захисників. Плюс сам Кучер помиляється досить часто, та й взагалі, лінія оборони - не найсильніша ланка донецької команди.

- Хто конкретно винен в першому пропущеному "Шахтарем" м'ячі?

- При такій напрузі з урахуванням тривалої перерви кожен намагається зіграти якомога краще, винести м'яч подалі. Це все і позначилося на тих помилках, яких припустився "Шахтар". Сьогоднішня команда Луческу ще не готова грати на такому рівні. Але і "Боруссія" свій другий гол пропустила через безглузду помилку.

- Оцініть дебют Тайсона.

- Вдало вписався в гру і повністю відпрацьовував на полі. Своє завдання виконав. Його доля у "Шахтарі" буде залежати від того, на яких ролях він буде використовуватися. Головне, йому треба грати і награватися.

- Знову "Шахтар" пропускає після стандарту...

- Проблема для команди Луческу не нова. У чемпіонаті України на такому рівні "Шахтар" проводить лічену кількість матчів, через що немає можливості систематично відпрацьовувати даний компонент. Як результат, у "Шахтаря" постійно виникають труднощі тримання гравців при стандартних положеннях. У єврокубках це безжально карається.

- Які шанси "Шахтаря" на вихід до чвертьфіналу?

- Як і раніше - 50 на 50. У Дортмунді буде така ж відкрита гра. "Шахтарю" треба додати фізично, що буде важко, адже бразильці повноцінно набирають форму лише через ігри. Плюс необхідно буде правильно використати всі заміни.

Зараз ви читаєте новину «"У Дортмунді "Шахтарю" необхідно буде правильно використати заміни" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути