четвер, 14 лютого 2013 09:16

"Пропустили після дитячих помилок" - Луческу

"Пропустили після дитячих помилок" - Луческу
Луческу не вважає, що "Боруссія" була сильнішою. Фото: shakhtar.com

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу - про перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти дортмундської "Боруссії" (2:2).

- Дуже шкода, що так все закінчилося. Хоча результат відповідає тому, що було на футбольному полі. "Боруссія" показала себе з найкращої сторони. Не будемо забувати, що перший гол ми пропустили після того, як Чигринський і Фернандіньо посковзнулися в своїй штрафній, і на перерву ми пішли за рахунку 1:1. А в кінці гри знову використовували наші помилки. Не можна було вибивати м'яч на кутовий, знаючи, як суперник сильний у цьому компоненті. Не встежили за Хуммельсом, Андрій не виручив - стояв на лінії воріт. Таким чином, після наших помилок рахунок знову зрівнявся.

Ми почали, напевно, не дуже впевнено. Все-таки це був наш перший офіційний матч. Потім заспокоїлися, прийшов гол Срни, дуже красивий. Але було помітно, що "Боруссія" дуже добре виглядає. Особливо в середині поля. А в кінці матчу ми показали, що не навчилися боротися за влаштовуючий нас результат, а рахунок 2:1 нас влаштовував. Тепер у нас є ще три тижні до другої гри. Постараємося привести себе в ще більш кращу форму і скористаємося своїми шансами в Дортмунді.

- Якби "Шахтар" зараз грав у чемпіонаті, результат був би іншим?

- Так, я впевнений, що ми виграли б сьогоднішню гру. Ті помилки, яких ми припустилися, це помилки команди, яка не грає. Коли є ігровий тонус, таких помилок не припускаються. "Боруссія" своєю грою не довела, що вона сильніша за нас. Вона була потужніша за рахунок тих ігор, які вона проводить в чемпіонаті, а ми, на жаль, ще не провели жодної гри. "Боруссія" сильніша у верховій боротьбі. Вони це продемонстрували і при флангових передачах, і при всіх кутових, які були біля наших воріт. Плюс у них є три хороших гравця в атаці - Левандовські, Ройс і Гетце. Хоча й у нас були моменти за рахунку 2:1, коли Мхітарян пішов по флангу і віддав передачу в центр. При більш вдалому виборі позиції Тейшейра забив би гол, і все на цьому закінчилося б.

- Як оціните дебют Тайсона?

- Добре дебютував. Хоча я відчув у другому таймі, що він підсідає.

- Оборона "Боруссії" теж припускалася помилок. Чи означає це, що ми свій атакуючий потенціал використали не в повній мірі?

- Це були різні помилки. Якщо ми забивали в ситуаціях, про які говорили до гри, переглядаючи матчі "Боруссії" і акцентуючи на цьому увагу, то самі пропускали після дитячих помилок. У першому випадку посковзнулися два гравці, у другому не зіграли щільно з Хуммельсом. Так що, це різні помилки. Ми не грали кілька місяців. І Хюбшман сьогодні грав не так, як ми звикли. За цей час ми наберемо форму, з'явиться в обоймі Кучер. Упевнений, що ми будемо краще, ніж сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «"Пропустили після дитячих помилок" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути