субота, 28 січня 2017 17:19

Український футболіст польського клубу виправдався за фото з Бандерою

Український захисник "Леха" Володимир Костевич прокоментував польському виданню "Super Express" свої фото біля пам'ятника Степану Бандері у Львові.

Польських журналістів зацікавило, чи не боїться футболіст реакції польських фанатів через його фото біля пам'ятника Бандері у вересні 2014 року. Тоді львівські "Карпати" презентували новий комплект форми.

  Володимир Костевич крайній ліворуч
Володимир Костевич крайній ліворуч

"Це сталося під час презентації нової форми "Карпат". Для її проведення клуб вибрав парк, де розташований пам'ятник Бандері, і призначив трьох гравців. У кожної країни своя історія і я поважаю історію Польщі. Не повинно бути жодних проблем з фанатами - думаю, вони все розуміють. Я знаю, що поляки мають свою думку про Бандеру, українці - свою. Я ніколи не втручався в політику, бо не розуміюся в цьому. Намагаюся робити те, що я роблю найкраще - грати в футбол", - прокоментував Володимир Костевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець забив гол у дебютному матчі за польський клуб

На запитання журналіста, як він реагуватиме, якщо у Польщі його називатимуть "бандерівцем", Володимир Костевич відповів:

"Мені неприємно, коли мене називають "бандерівцем", бо я Володимир Костевич. Я не заслужив, щоб мене називали так. Буде смішно, якщо люди почнуть ображати мене тільки тому, що у мене є фото біля пам'ятника Бандері. Зрештою, це була всього лише презентація форми, яка не мала нічого спільного з політикою. Тут немає нічого такого, що може образити польських фанатів", - підсумував футболіст.

24-річний Володимир Костевич родом із Жовківського району, що на Львівщині. Багато років виступав за різні команди львівських "Карпат". У січні 2017 року гравець перейшов у склад познанського "Леха".
Зараз ви читаєте новину «Український футболіст польського клубу виправдався за фото з Бандерою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути