Ексклюзиви
субота, 21 листопада 2015 11:14

"У збірної є такі неймовірні гравці, як Ярмоленко та Коноплянка. Їм потрібен хтось, хто зможе поставити крапку" - Попов

"У збірної є такі неймовірні гравці, як Ярмоленко та Коноплянка. Їм потрібен хтось, хто зможе поставити крапку" - Попов
"Окрім досвіду козирем нашої збірної є командний дух" - Олександр Попов

Збірній України бракує нападників високого рівня. Таку думку Gazeta.ua висловив головний редактор сайту Dynamo.kiev.ua Олександр Попов.

"Збірна України вийшла на Євро завдяки бажанню та характеру. Цих компонентів було більше, ніж якості гри. Це не докір. Такий об'єктивний рівень нашого футболу.

Якщо говорити про стратегію у цьому відбірному циклі, то треба відзначити, що збірна України не розтринькала очків у тих матчах, в яких була зобов'язана перемагати. Раніше у нас з цим були великі проблеми. Команда втратила пункти в поєдинках зі збірними, які зайняли перше і друге місця у групі — Іспанія та Словаччина.

Засмучує глибина складу збірної. Є проблеми з лінією нападу. У нас немає нападників високого рівня. Колись такими футболістами були Андрій Шевченко та Сергій Ребров. Зараз ситуація трохи інша. У Фоменка немає такого вибору, як у того ж Реброва в "Динамо". У Михайла Івановича є Селезньов та Кравець. І недосвідчені бійці типу Будківського.

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2016

У збірної є такі неймовірні гравці, як Ярмоленко та Коноплянка. Їм потрібен хтось, хто зможе поставити крапку. Ось це наша основна проблема. В іншому все доволі непогано. В центрі поля грає Сергій Рибалка, який швидко прогресує. Наш захист пропустив всього чотири м'ячі у цьому відборі. Андрій П'ятов — доволі надійний воротар. До Дениса Бойка також особливих претензій немає.

Збірній на Євро-2016 потрібні досвідчені гравці. Чому проти Словенії грав Селезньов? Тому що у таких вирішальних матчах важливий досвід. У нас є молодий Будківський, але він би не зміг зробити того, що Євген. Так, він не увійшов у гру і нічого не продемонстрував з точки зору футбольних дій, але він робив те, що наближало команду до результату — якісь хитрощі та психологічні виверти. Можливо, навіть ті речі, які нам не подобаються у виконанні суперника. У таких матчах, як зі Словенією, вони стають вирішальними.

Молодь нам на Євро не допоможе. А молоді гравці у нас є. Із "Зорі" викликають сімох футболістів. Команду вже називають базовою для збірної. Але ніхто із цих семи не грає. У Фоменка не було можливості більш інтенсивно підпускати молодь до складу. Кожен поєдинок був вирішальним. З цим нічого не вдієш. Можливо, потрібно більше проводити спарингів і в них награвати молодь. В будь-якому разі, до Євро ми цей процес не встигнемо завершити.

Окрім досвіду козирем нашої збірної є командний дух. Це згуртована сім'я, яка, з незначними змінами у складі, пройшла два відбірних цикли. Атмосфера у команді справді блискуча.

Четверо українців потрапили у символічну збірну плей-оф Євро-2016

Також серед плюсів відзначив би надійність захисної лінії. Недолік — низький рівень гравців лінії нападу. Це важлива ланка, яка в нас трохи випадає. Треба об'єктивно оцінювати ситуацію.

Фоменка потрібно залишати. Якщо його хотіли поміняти, то це потрібно було робити раніше. Він провів з командою два відбірних цикли, в яких досяг результату. Так, на Кубок світу ми не вийшли, але не треба забувати, в якій ситуації він прийняв збірну.

Тренер — це теж частина колективу. Новому наставнику знадобиться час, щоб гравці зрозуміли його та нові принципи гри. Якщо Фоменка зараз замінити на когось іншого, то ми точно не покращимо, а, з великою ймовірністю, погіршимо ситуацію. Звичайно, хочеться, щоб команда грала краще. Але питання з тренером потрібно було вирішувати раніше", - каже Попов.

Додамо, що жеребкування Євро-2016 відбудеться 12 грудня. Збірна України потрапила у другий кошик.

Більше про вихід збірної України на Євро-2016 та її перспективи читайте в одному з наступних номерів журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"У збірної є такі неймовірні гравці, як Ярмоленко та Коноплянка. Їм потрібен хтось, хто зможе поставити крапку" - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути