пʼятниця, 17 лютого 2012 13:56

У Польщі вже визначилися зі складом збірної на Євро-2012

У Польщі вже визначилися зі складом збірної на Євро-2012
Артур Боруц

Збірна Польщі практично визначилася зі складом, який піде на підкорення вершин Євро-2012. Про це розповів місцевій пресі головний тренер команди Францішек Смуда.

Заява наставника викликала негативну реакцію. Виходячи зі списку прізвищ, викликаних на матч з Португалією (29 лютого), на Євро не зіграє основний голкіпер італійської "Фіорентини" Артур Боруц. Вплинути на рішення Смуди занепокоєні вболівальники спробували через голову Польського футбольного союзу Гжегожа Лято. Проте чиновник відмовився від затії:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Греція може не зіграти на Євро-2012

"На мій погляд, Артур має сам зробити перший крок до перемирення, - сказав Лято. – Нехай зустрінеться зі Смудою, поговорить за кавою. В нинішній ситуації, коли в клубі регулярно грає лише один воротар з трьох – Войцех Щесни з "Арсенала" - Боруц став би в пригоді".

Нагадаємо, чорна кішка перебігла між голкіпером та тренером під час повернення зі США в жовтні 2010 року. У літаку Боруц і Жевлаков трохи розслабилися спиртним, що дуже не сподобалося Смуді. Після того інциденту Боруц більше не викликався до національної команди. Конфлікт, можливо, вдалося б загасити, якби воротар раніше не порушував режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Польщі назвала попередню заявку на Євро-2012

Проте в серпні 2008-го після гри у Львові, в якій Боруц участі не брав, він разом з двома партнерами без згоди тренера залишив команду і був помічений за чаркою в ресторані іншого готелю. Тоді воротаря дискваліфікували на два матчі.

Тим часом Смуда повернув до збірної нападаючого турецького "Сівасспора" Каміла Гросицьки. Примітно, що в період трансферного вікна на нього справжнє полювання влаштував "Бешикташ": пропонував 2 мільйони євро та двох гравців. Однак в "Сівасспорі" відмовили, назвавши ціну за форварда в 10 мільйонів євро. Рік тому, що цікаво, поляк переїхав до Туреччини з "Ягеллонії" усього за 900 тисяч євро.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі вже визначилися зі складом збірної на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути