четвер, 03 травня 2012 02:49

"У новому сезоні ми боротимемося за перше місце" – Маркевич

"У новому сезоні ми боротимемося за перше місце" – Маркевич
Мирон Маркевич: "У нас хороше майбутнє". Фото: footballtoday.com.ua

Якщо харківський "Металіст" проведе серйозну передсезонну підготовку й чудову селекційну роботу, то цілком реально може боротися за перемогу в Лізі Європи та чемпіонаті України.

Так вважає головний тренер "харків'ян" Мирон Маркевич, про що він заявив після матчу з "Шахтарем" в ефірі телеканалу "2+2".

Такий мажорний сезон на мінорній ноті завершили. Чи це ствердження є надто категоричним?

"Звичайно, програвати неприємно. Хоча гра була досить непоганою з нашого боку. Тим більше, що ми вперше грали таким складом. Так що в мене претензій до футболістів немає. Звісно, ми могли забити ще не один м'яч. Значить є ще над чим працювати".

У першому таймі так бігли стрімголов, а в другому підсіли?

"Та ні, не думаю, що ми підсіли. Навпаки – "Шахтар" підсів, тому що в нас у кінці були такі моменти, що просто м'ячу нікуди було діватися. На жаль, ми не забили. Але то футбол – тим він і цікавий".

Перед грою ви сказали в інтерв'ю, що саме в цьому матчі будуватимете склад із поглядом у майбутнє. Яке майбутнє того складу команди, який ми сьогодні побачили?

"У нас хороше майбутнє. Сьогодні не грало шість футболістів основного складу. Так що я абсолютно задоволений. Думаю, що наступного року буде трішки інша ситуація. Звичайно, ми будемо боротися за перше місце".

Сьогодні на поле вийшли ті гравці, які не мають постійної ігрової практики. Хто вам найбільше сподобався, а хто десь, можливо, трохи розчарував?

"Мені сподобався Марлос, Бланко, давно вже Девіч не грав. Сьогодні він досить непогано проявив себе. На всіх цих футболістів я сьогодні по-інакшому подивився".

Олександр Ярославський сказав про те, що в наступному сезоні будуть ставити завдання виграти і Лігу Європи, і чемпіонат України. Він пожартував чи це все серйозно?

"Я думаю, що таке завдання треба ставити, але то не так просто. Того року ми в Лізі Європи постаралися дійти якомога далі, але пожертвували чемпіонатом. Побачимо. Є зараз місяць перерви, є селекція. Якщо ми серйозно підсилимось, то можна ставити такі завдання. Тобто таку мету треба ставити, а вийде воно чи ні – то вже інша справа".

Нагадаємо, в матчі 29-го туру української прем'єр-ліги харківський "Металіст" на власному полі поступився донецькому "Шахтарю" з рахунком 1:2.

Зараз ви читаєте новину «"У новому сезоні ми боротимемося за перше місце" – Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути