Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 09:41

"У нас тільки два претенденти на Євро-2020 - Київ і Донецьк" - Суркіс

"У нас тільки два претенденти на Євро-2020 - Київ і Донецьк" - Суркіс
Григорій Суркіс не виключає, що Україна подасть заявку на Євро-2020. Фото: segodnya.ua

Київ і Донецьк можуть поборотися за право проведення матчів Євро-2020, але тільки одне з міст, швидше за все, зможе прийняти ігри турніру. Про це заявив глава Комітету УЄФА зі змагань національних збірних Григорій Суркіс, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"В принципі не може йти мова про те, щоб претендентами на місце проведення турніру стали відразу декілька міст однієї країни. Але я впевнений, що ФФУ буде намагатися провести консультації з урядом, щоб Україна також подала заявку. А у нас, відповідно, є тільки два міста-претенденти: Донецьк з його 50-тисячною "Донбас-Ареною" і Київ з сімидесятитисячним НСК "Олімпійський". Цілком очевидно, що арени, на яких відбудуться матчі турніру, повинні приймати не менше 50 тисяч глядачів. Також зрозуміло, що УЄФА, можливо, відмовиться від прийому заявок, якщо в них буде йти мова про стадіони, що споруджуються. Адже цей проект мислиться не просто як символічна подія у зв'язку з відзначенням ювілею змагання. Він повинен бути логічним продовженням одного з чільних принципів політики УЄФА "legacy" - "спадщина", - сказав Суркіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Євро-2020 у різних країнах виступила тільки Туреччина

Суркіс також відзначив, що крім місткості стадіонів напевно буде прийматися до уваги і географічний фактор.

"Адже не можна розтягнути турнір по Європі настільки, щоб від цього постраждали інтереси вболівальників. Вже зараз ставлення багатьох любителів гри до нової ідеї неоднозначно, в тому числі через дальність перельотів і переїздів для відвідування матчів. Тому ми повинні провести консультаційно-роз'яснювальну роботу з національними асоціаціями і за такою принципово важливою для вболівальників проблемою. Але, незважаючи на супутні складності, повторюся, ця ідея воістину геніальна, адже запропонований формат дозволить реально об'єднати навколо футболу практично всю Європу. Сумніваюся, що в найближчі роки політики можуть створити щось подібне, що в основі своєї філософії несло б таку важливу і благородну місію", - сказав він.

Нагадаємо, УЄФА ухвалив рішення провести чемпіонат Європи з футболу 2020 року в різних країнах по всьому континенту. Такий формат турніру буде використаний тільки один раз, після чого УЄФА повернеться до традиційної формі проведення чемпіонату Європи в одній або двох країнах.

Зараз ви читаєте новину «"У нас тільки два претенденти на Євро-2020 - Київ і Донецьк" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути